Fishspaal Bergen
Image default
MKB

3 onbekende sporten en bijbehorende sportprijzen

Het overgrote deel van sportend Nederland is verdeeld over een drietal sporten. Voetbal, tennis en hockey. Fitness is veruit de grootste maar is discutabel als sport. Het is niet competitief, er zijn geen prijzen te winnen en er is geen officiële organisatie die wedstrijden of evenementen organiseert. Veel mensen gebruiken fitness dan ook als een manier om fit te blijven naast hun sport. Bijvoorbeeld wanneer het seizoen is afgelopen.

Maar in Nederland worden tientallen verschillende sporten beoefend. En lang niet al deze sporten zijn bekend onder een groot publiek. Weleens van kanopolo gehoord? En dat er mensen zijn die competitief traplopen? Dat heet stair track trouwens. En zo zijn er nog veel meer. Omdat dit vaak onbekende sporten zijn met een klein budget, valt het voor organisatoren niet mee om een evenement op poten te zetten. Met de informatie uit dit artikel kom je een stuk verder!

Ken je deze sporten al?

De sporten die we hieronder noemen zijn allemaal officieel als sport geregistreerd en hebben een eigen organisatie. Ook zijn al deze sporten vrij recent ontwikkeld en winnen ze de afgelopen jaren flink aan populariteit. Er worden zelfs om sportprijzen gestreden bij officiële kampioenschappen!

Zeemeerminzwemmen

Hoe vreemd het voor sommige mensen ook klinkt, zeemeerminzwemmen is een populaire combinatie van sporten en een schoonheidswedstrijd. Het draait allemaal om schoonheid, snelheid en souplesse. Deze aantrekkelijke eigenschappen hebben in 2017 zelfs geleid tot het eerste NK zeemeerminzwemmen en er gaan zelfs stemmen op om er ooit een Olympische sport van te maken!

Stokpaardrijden

Het is precies zoals het op de verpakking staat. Stokpaardrijden is precies hetzelfde als gewoon paardrijden maar dan met een stokpaard. En voor wie denkt dat we deze funsport niet al te serieus moeten nemen, bedenk je dan eens dat er duizenden jongeren uit Frankrijk, Finland, Duitsland en Nederland zijn die hier wekelijks veel plezier en gezelligheid aan beleven. In Finland is er tegenwoordig zelfs een officiële competitie voor ‘Hobby horsing’.

Bossaball

Ooit begonnen als een echte funsport bij bedrijfsuitjes en kinderfeestjes, is Bossaball inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige sport met een trouwe aanhang. Het is een soort combinatie van voetbal, turnen en volleybal, op een luchtkussen als speelveld. Ideaal voor mensen van alle leeftijden om zich lekker uit te leven!

Bijbehorende sportprijzen voor organisaties met een klein budget

Sportprijzen zijn net sierraden, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Een tip bij een kleiner budget is om te informeren naar het materiaal van de sportprijzen. Je kunt een goedkopere medaille kopen wanneer er minder edelmetalen zijn gebruikt bij de productie. Een andere tip is om blanco medailles te bestellen die je zelf kunt personaliseren met een afbeelding en opdruk. Deze zijn vaak veel goedkoper en kun je in grotere oplagen bestellen. Door de medaille online te bestellen kun je snel een eenvoudig een afbeelding en opschrift toevoegen.