Fishspaal Bergen
Image default
Internet marketing

Begrijp de menselijke natuur

marketing book

We laten ons leiden door de verzameling “50 geweldige boeken over psychologie”, samengesteld door de beroemde popularisator van kennis Tom Butler-Boudon.

De reeks publicaties begint met het boek van de Oostenrijkse psycholoog Alfred Adler “Understanding the nature of man”, voor het eerst gepubliceerd in 1927. Adler was een student van de grondlegger van de psychoanalyse Sigmund Freud, maar was het niet met hem eens en ontwikkelde zijn eigen theorie – de theorie van de individuele psychologie.

Een van de redenen voor de breuk met de leraar was dat Adler het niet eens was met Freuds idee dat alle psychologische problemen van mensen verband houden met het onderdrukken van se*suele verlangens. Voor Adler is de mens in de eerste plaats een sociaal fenomeen. Dit verklaart zijn motieven. Hij reageert en past zich aan de wereld om hem heen aan en probeert op te vullen wat hem naar zijn mening ontbreekt in de innerlijke wereld.

Belangrijkste ideeën uit het boek van Alfred Aller:

Gevoelens van minderwaardigheid, zelftwijfel, zelfonbekwaamheid bepalen de essentie van het menselijk bestaan. In een poging om van minderwaardigheid af te komen, onthult een persoon veel talenten en capaciteiten. Alfred Adler is de auteur van de bekende term “minderwaardigheidscomplex”.

Een minderwaardigheidscomplex maakt iemand niet noodzakelijk verlegen en teruggetrokken. Integendeel, iemand kan te hard streven om doelen te bereiken die, naar zijn mening, zullen helpen dit minderwaardigheidscomplex te overwinnen. Deze drang komt vaak tot uiting op verschillende extreme manieren, waaronder een pathologische drang naar macht.

Menselijke psychologie wordt gevormd in de kindertijd. Elk kind zoekt in de wereld waar hij sterker en sterker is, de optimale manier om het doel te bereiken. Het doel is om zijn eigen kracht te versterken.

Het kind kiest een van de twee opdrachtscenario’s: hij kopieert het gedrag van volwassenen om zelfverzekerder en volwassener te worden, of toont opzettelijk zwakte om hulp en aandacht van volwassenen te krijgen. Een goede opvoeding helpt om gevoelens van minderwaardigheid weg te nemen, waardoor het kind zijn doel niet zal bereiken door manipulatie van anderen.

Het karakter van een persoon is de interactie van twee tegengestelde krachten – het verlangen naar macht en de behoefte aan sociaal gevoel – in een gevoel van solidariteit.

Elke persoon is uniek omdat we deze krachten op verschillende manieren accepteren en afwijzen. Wanneer een persoon de kracht van sociale gevoelens weerstaat of negeert, beginnen zich agressieve eigenschappen in hem te ontwikkelen – ijdelheid, ambitie, afgunst, jaloezie, hebzucht, grootheidswaanzin en niet-agressieve – terugtrekking, verlegenheid, angst, gebrek aan communicatieve vaardigheden. Het overwicht van een van deze eigenschappen bij een persoon duidt op een diep gevoel van minderwaardigheid.

Het hele leven van ijdele mensen die hun ware motieven bedekken met energie en ambitie komt neer op de vraag: “Wat zal mijn voordeel zijn?” Ze ontwijken verplichtingen tegenover de samenleving en eindigen met zeer magere relaties, raken geïsoleerd en schuiven de schuld op anderen.

Adler geloofde dat ijdelheid helemaal niet de belangrijkste drijfveer was van een persoon tot ontdekkingen, veranderingen en prestaties. Vanity speelt slechts een ondergeschikte rol. En het belangrijkste is het tegenovergestelde van ijdelheid: sociaal gevoel.

De belangrijkste psychologische functie is de aanpassing van het individu aan de samenleving. Zonder aanpassingsvermogen voelen mensen zich waardeloos en worden ze door anderen op dezelfde manier waargenomen.

Elke persoon streeft er voortdurend naar om doelen te bereiken, bewust of onbewust, egoïstisch of sociaal. Dankzij de doelen en het proces om ze te bereiken, ontwikkelt de menselijke psyche zich.

Doelgerichtheid maakt de psyche bestand tegen elke verandering.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop