Fishspaal Bergen
Image default
Auto’s en Motoren

De geschiedenis van het motorkledingmerk REV’IT!

Sinds 1995 produceert het Nederlandse merk REV’IT! motorkleding. Hierbij kun je denken aan broeken en jassen, maar ook motorpakken, handschoenen, helmen en schoenen. Hier bespreken we de voordelen van het merk REV’IT! en de geschiedenis van het motorkledingmerk.

Geschiedenis Ivan Vos

In 1995 richtte Ivan Vos zijn motorkledingmerk op. Hij wilde goede motorkleding betaalbaar maken op de Nederlandse markt, en stapte over van leidinggevende in een importbedrijf van motorkleding, naar zijn eigen bedrijf. Het doel was om mooie, beschermende en betaalbare motorkleding te maken. De belangrijkste gedachte achter deze kleding is om de drager ervan te beschermen tegen een val of ongeval.

Geschiedenis van REV’IT!

Pas in 2000 nam REV’IT! Sport International B.V. het merk van Ivan Vos over. De eerste baanbrekende verbetering kwam met de ‘engineered skin’ dat ervoor zorgde dat kledingstukken sterker gefabriceerd konden worden. Dit zorgde ervoor dat de dragen nog beter beschermd wordt. In 2002 verbreedde REV’IT! de markt door producten ook in Amerika aan te bieden. In 2006 werd er een nieuw, gestroomlijnd logo gegeven aan het merk, de ‘Shield’. Een paar jaar later, in 2008, zette REV’IT! de eerste stap richting MOTOGP, door topcoureurs te ondersteunen met hoogwaardige producten.

Sinds 2015 draagt REV’IT! ook het GORE-TEX merk, een waterproef en ademend textiel dat gebruikt wordt voor schoenen en laarzen. In 2019 behaalde REV’IT! voor de derde keer een red dot award. Dit Duitse award staat voor design en productontwikkeling. In 2019 werd dit award uitgereikt voor de Expedition H2O laarzen, in 2015 voor de collectie protectoren en de eerste Red Dot award sleepte REV’IT! in 2010 in de wacht voor de 3D ontwikkelde Jerez racehandschoenen. In 2011 nam REV’IT! het merk Tryonic over. Door krachten te bundelen en de Italiaanse kennis van protectiedelen toe te voegen aan hun eigen motorkleding, werd de beschermende factor van REV’IT! kleding nog beter.

In 2015 behaalde Kenan Sofuoğlu als eerste REV’IT! rijder de eerste plek op de wereldkampioenschappen. Omdat veiligheid binnen REV’IT! zo hoog in het vaandel staat, investeerden ze daarom ook in een testlaboratorium waar de veiligheid van kleding verder wordt ontwikkeld. In 2018 bouwde REV’IT! een permanent Racing Technology Centre in het MotoGP paddock. Daarnaast denkt REV’IT! ook aan de toekomst. In 2020 zijn ze verhuisd naar een nieuw en duurzaam hoofdkantoor. Hier werken ze aan het design, de performance en innovatie van nieuwe producten.