Fishspaal Bergen
Image default
Horeca

De kunst van Culinair eten

Van de muren tot de borden hebben restauranteigenaren altijd de relatie tussen kunst en eten herkend. Restaurants maken vaak gebruik van kunst om unieke sferen te creëren die een aanvulling vormen op de artistieke gerechten die door hun chefs worden bereid. Echter, elk jaar duwen koks met een passie voor innovatie en liefde voor de culinaire kunsten het basisconcept van voedsel in meer dan alleen voeding voor het lichaam, het creëren van voeding voor de verbeelding.

Hoewel kunst altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in de voedingswereld, denken chefs nu in drie dimensies en creëren ze ervaringen van heerlijke fascinaties die de zintuigen prikkelen en het idee van spelen met je eten uitdagen. Het is moeilijk voor te stellen dat zoiets rudimentair als voedsel een kunstwerk kan worden, maar meer recentelijk vervagen de grenzen tussen culinair eten en kunst.

 

Buiten de lijntjes kleuren

Om te verduidelijken, chefs zijn altijd beschouwd als kunstenaars van hun vak, het creëren van meesterwerken die hun gasten verblinden en verrukken. Chefs gaan nu verder dan het bord en denken aan nieuwe manieren om gedenkwaardige momenten te creëren voor bezoekers. Een chef-kok die de toon aangeeft in deze trend is chef-kok Janice Wong, chef / eigenaar van het restaurant 2 am: dessertbar en maker van 2 am: ervaring – beide bevinden zich in Singapore en hebben meer dan alleen een smaakervaring te creëren, maar een verkenning van de zintuigen, zowel smakelijk als tactiel.

Bekend om haar uitzonderlijke artistieke werken, hebben we met Chef Wong gesproken om een ​​beter inzicht te krijgen in de creatieve geest achter dit opkomende concept.

 

Dessert en een show

Alsof visueel verbluffende creaties op zich niet genoeg waren, focussen koks er ook op om het publiek te betrekken als een belangrijk onderdeel van het proces. Verleidelijk en intrigerend kunnen bezoekers van deze evenementen kijken terwijl deze chef-koks deze eetbare kunstwerken maken. Nogmaals, we kijken naar Chef Wong om inzicht te geven in deze heruitvinding van het klassieke “Dinner and a Show” -concept.

 

De toekomst van voedselcreatie

Wat is de toekomst voor de kunst van het maken van eten? Een snufje technologie met een kant van de kunst is misschien de nieuwste toevoeging aan het menu. De vooruitgang in de wereld van 3D-printen creëert nu al het volgende niveau van eetbare meesterwerken.

Volgens Restaurant-Hospitality.com zal The Culinary Institute of America (of CIA) binnenkort koks leren hoe ze 3D-printmogelijkheden voor voedsel kunnen gebruiken. “Dit omvat de ontwikkeling van een reeks conferenties en seminars voor de CIA-gemeenschap, ondersteund door nieuwe moderne 3D-printtechnologieën op CIA-campussen,” volgens het artikel “3D Systems Partners met The Culinary Institute of America om 3D-afdrukken van voedsel te bevorderen.

“Naarmate meer koks bekend raken met 3D-printen, rijst de vraag hoe chef-koks en artiesten dit zullen gebruiken bij het creëren van hun dynamische meesterwerken. Het concept van 3D-printen heeft officieel de basis gelegd voor chef-koks om nog verder te innoveren en met eindeloze mogelijkheden.

 

Is voedsel de nieuwe kunst?

Voedselcreatie is een kunst die blijft evolueren en geen tekenen van vertraging vertoont. Met de passie en creatieve geest van chef-koks en de toekomst van 3D-voedselcreatie aan de horizon is één ding zeker: het gaat niet langer alleen om het eten met je ogen; het gaat over de ervaring van het spelen met je eten. Of het nu gaat om het schilderen met chocolade of het bedekken van de wanden in snoepgoed, de trend om kunst en eten te combineren is een om naar te kijken. Is dit het volgende moderne tijdperk van de kunst? Ik denk dat we gewoon moeten afwachten.