Fishspaalbergen

Een motorhelm kopen: zo vind je het juiste model

Als jij ervan houdt om motor te rijden, dan heb je natuurlijk ook geschikte bescherming nodig en een motorhelm kopen die je niet zomaar. Je moet er zorg voor dragen dat deze helm je voldoende bescherming biedt, maar ook dat deze comfortabel zit en dat jij je er goed in voelt. Er zijn een groot aantal verschillende motorhelmen beschikbaar en ga jij op zoek naar een nieuw exemplaar dan zal je zien dat je veel keuze hebt, ook wat betreft motorkleding. Onderstaande informatie kun je dan vast goed gebruiken.

Een motorhelm kopen door te kijken naar type

Natuurlijk heb je een motorhelm nodig die past bij jouw smaak en ga je ook motorkleding kopen, dan moet deze daar bij aansluiten. Een goede plek om te beginnen is door te kijken naar het type motorhelm dat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een zo veilig mogelijke helm, dan is de integraalhelm de beste optie. Deze hebben een vizier en ze omsluiten het hoofd volledig. Er is ook een offroad- en cross versie van de integraalhelm, specifiek voor gebruik op de onverharde weg. Een andere optie die je hebt is de systeemhelm. Deze zijn comfortabeler omdat het kinstuk omhoog geklapt kan worden. Toerrijders kiezen vaak voor dit type helm. Ben jij een liefhebber van de klassieke motorfiets, dan past een jethelm, ook wel pothelm genoemd, hier natuurlijk erg goed bij.

Motorkleding kopen voor bij je helm

Bij een mooie helm mag goede motorkleding natuurlijk niet uitblijven. Ga je motorkleding kopen, dan moet je rekening houden met de waterdichtheid, de ventilatie en de warmte van de kleding. Er zijn motorjassen en broeken die het hele jaar gedragen kunnen worden en weer anderen die specifiek voor een seizoen zijn ontworpen. Een motorhelm kopen en motorkleding kopen doe je natuurlijk bij ChromeBurner, met een groot assortiment, goed ingelichte medewerkers en scherpe aanbiedingen.