Fishspaal Bergen
Image default
Winkelen

Laat je verrassen door alle mogelijkheden van acrylverf

Heb je al eens met acrylverf gewerkt? Nee? Dan gaat er nu een wereld voor je open! De mogelijkheden van acrylverf zijn namelijk zo uiteenlopend, dat deze verfsoort erg populair is. Verschillende pigmenten worden gemengd met acryl als bindmiddel. Acrylverf is een synthetische waterverdunbare verf, wat betekent dat je veel kunt variëren met de intensiteit van de kleur. Voeg je meer water toe, dan is de intensiteit van de verf ook minder hoog. Voeg je minder of geen water toe, dan geniet je van een intenser pigment. Op deze manier bepaal je eenvoudig de intensiteit van jouw kunstwerk. Breng meerdere lagen verf over elkaar om een gevoel van diepte te creëren.

Experimenteren met ondergronden

Wie zegt dat acrylverf alleen aan te brengen is op een schildersdoek of ondergrond van linnen of katoen? Dankzij de veelzijdigheid van acrylverf kies je ook makkelijk een andere ondergrond om de verf op aan te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van metaal, plastic of hout? Deze materialen zijn uitermate geschikt om te gebruiken als alternatieve ondergrond. Je dient er wel rekening mee te houden dat je de ondergrond op de juiste manier klaarmaakt, zodat de acrylverf goed hecht. Let bij het kopen van verf bij Deva Art Materials ook op de dikte van de verf, dat is van grote invloed op de gewenste schildertechniek. Daarnaast moet de acrylverf veel pigmenten bevatten zodat hij altijd een mooi resultaat geeft, of de verf nu dun of dik wordt aangebracht.

Gebruik eens een alternatief medium voor uw kunst

Naast een penseel zijn er natuurlijk nog ontzettend veel andere materialen waarmee je acrylverf kunt aanbrengen. Heb je ergens nog een oude bankpas liggen? Gebruik deze dan eens voor het verven. Hiermee creëer je een bijzonder effect. Of gebruik een paletmes, kurk of spijker. Wat je ook gebruikt voor het aanbrengen van de acrylverf, één ding weet je zeker: bijzonder is het wel!

https://www.deva.nl