Fishspaal Bergen
Image default
Aanbiedingen

Overweeg jij een haartransplantatie? Neem deze 3 dingen mee in je beslissing!

Overweeg jij een haartransplantatie? Neem deze 3 dingen mee in je beslissing! 

Het hebben van een volle bos haar is voor veel mensen vanzelfsprekend. Daarom kan het ervaren van haarverlies of beginnende kaalheid zeer frustrerend zijn. Haarverlies is onvermijdelijk, maar het kan grote gevolgen hebben voor je lichamelijke en vooral ook geestelijke gezondheid. Een haartransplantatie is daarom voor veel mensen een serieuze overweging. In deze blogpost bespreken we de drie belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een haartransplantatie laat uitvoeren. Overweeg je dus een haartransplantatie? Lees dan vooral even verder! 

Eenmalige procedure

De afwezigheid van bijwerkingen is een belangrijk voordeel van een haartransplantatie ten opzichte van het gebruik van haargroei versterkende medicatie. Het is een chirurgische ingreep waarbij het haar uit het gezonde donorgebied wordt gehaald en in het kalende deel van de hoofdhuid wordt geplaatst. Hierdoor kunnen er gezonde haarzakjes hechten zich aan de plek waar de niet-werkende haarzakjes de boel verstoren. Vanuit hun nieuwe plek beginnen de haarfollikels opnieuw te groeien. Omdat het effect permanent is, is de behandeling een investering waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Het is uitgesloten dat er op de behandelde plekken weer nieuwe kale plekken zullen ontstaan. Daarom is de kans ook zeer klein dat je dezelfde behandeling ooit opnieuw zal moeten ondergaan. Dit maakt het ook de meest effectieve behandeling tegen haaruitval.

Hoeveel kost het?

De kosten van een haartransplantatie worden bepaald door de omvang van de ingreep. De behandeling wordt duurder naarmate het aantal getransplanteerde haarzakjes toeneemt. Haartransplantatie is geen goedkope procedure, maar het is een eenmalige investering die je leven voorgoed kan veranderen. Na een gemiddelde behandeling ben je 2.000 tot 5.000 euro lichter. Omdat haaruitval als cosmetische ingreep wordt beschouwd, worden de kosten voor haartransplantatie helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Dit kan een tegenvaller zijn. 

Specialisten

Wij raden aan een afspraak in te plannen bij de Zantman kliniek als je op zoek bent naar een kliniek die je kan helpen bij het nemen van de beste beslissingen over een haartransplantatie. Zij weten welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie omdat zij meer dan 45 jaar ervaring hebben op dit gebied. Een consult is altijd gratis en vrijblijvend, dus je bent nergens toe verplicht en kunt zich altijd ook oriënteren bij andere klinieken. Zo kun je zelf ontdekken welke specialist het beste bij je past. 

 

https://www.zantmankliniek.nl/