Fishspaal Bergen
Image default
Aanbiedingen

Slaapkussen nodig? Slaapwijsheid heeft de beste tips! – Koopgids 2022

 

We brengen een derde van ons leven in bed door (en hoe we slapen beïnvloedt zeker de andere tweederde), dus het bescheiden slaapkussen is eigenlijk een heel belangrijke aankoop. 

 

Slaapwijsheid helpt u niet alleen de beste hoofdslaapkussens te vinden, maar geeft u ook de tips die u nodig hebt om met een gerust hart een hoofdslaapkussen te kopen. Wij testen slaapkussens in ons Textiel Lab om er zeker van te zijn dat ze hun vorm behouden door het plaatsen van gewichten om echt gebruik na te bootsen. We controleren ook op krimp en veranderingen in het uiterlijk na het wassen van elk slaapkussen volgens het waslabel. Testers van echte consumenten slapen vervolgens thuis op slaapkussens die overeenkomen met hun voorkeuren (slaaphouding en gewenste vulling). Deze testers proberen elk slaapkussen minstens twee weken uit voordat ze ons feedback geven over comfort, ondersteuning en meer. In onze laatste test hebben we 67 slaapkussens getest en meer dan 3.000 datapunten geanalyseerd alvorens onze aanbevelingen te doen.

 

Tips, tricks, informatie en meer over het beste slaapkussen: lees hieronder verder!

 

Herken wanneer het tijd is om uw slaapkussen te vervangen

Alles van slijtage tot de ophoping van huidcellen en stofmijt kan erop wijzen dat het tijd is om uw slaapkussen te vervangen. Zodra uw slaapkussen bobbelig en uitgezakt begint te worden, moet u zeker op zoek gaan naar een nieuw slaapkussen. Wij raden u aan deze snelle truc te gebruiken om te zien of uw traditionele fiberfill-slaapkussen nog steeds ondersteunt: vouw het slaapkussen in tweeën en leg er vervolgens een boek op. Een slaapkussen van goede kwaliteit zal terugveren in zijn oorspronkelijke vorm, maar als een slaapkussen in tweeën gevouwen blijft, is het tijd om te gaan. Vervang traagschuim slaapkussens zodra ze brokkelig zijn of hun oorspronkelijke vorm niet meer kunnen behouden. Om de levensduur van uw slaapkussen te verlengen, raden wij u aan om slaapkussenbeschermers te gebruiken en uw slaapkussens elke vier tot zes maanden te wassen.

 

Denk aan uw slaaphouding voordat u gaat winkelen.

Net als bij matrassen, moet u bij het winkelen voor hoofdslaapkussens bedenken hoe u slaapt. Het beste slaapkussen dat nekklachten vermindert en u de hele nacht in een gezonde slaap houdt, moet uw ruggengraat in een neutrale positie houden en tegelijkertijd comfortabel zijn. Een gemakkelijke pasvormtest: Als u ligt, mag uw nek in geen enkele richting kantelen.

 

Zijslapers hebben een dik, stevig slaapkussen nodig dat hun oren op één lijn met hun schouders houdt om te voorkomen dat hun nek in beide richtingen uitsteekt wanneer ze op hun zij slapen. Buikslapers kunnen het beste een zacht, dunner slaapkussen kiezen, zodat hun nek in een neutrale positie blijft. Sommige deskundigen raden aan om ook een slaapkussen onder de schouder te leggen, zodat de ruggengraat in de juiste positie ligt.

Rugslapers kiezen het best voor een middelmatig dik slaapkussen dat hun nek in de juiste positie houdt zonder hun hoofd naar voren te buigen.

Als u de hele nacht van houding verandert, zoek dan een pluche slaapkussen waarvan de vulling kan worden verplaatst. Op die manier kunt u de beste houding vinden als u heen en weer beweegt.

 

Beslis over de vulling

Tijd om na te denken over waarmee het slaapkussen gevuld is. Of u nu een donzig slaapkussen of een plat slaapkussen wilt, elk type slaapkussenvulling heeft verschillende kenmerken die belangrijk zijn om te weten voordat u tot aanschaf overgaat. Terwijl sommige slaapkussens volledig machinewasbaar zijn, hebben sommige stijlen alleen een machinewasbare hoes of kunnen helemaal niet worden gereinigd. Donzen en donzen alternatieve slaapkussens kunnen meestal in de wasmachine worden gewassen, maar voor sommige moet een commerciële machine worden gebruikt. Om verrassingen te voorkomen, moet u altijd het wasetiket controleren voordat u iets koopt.

 

Donzen slaapkussens zijn het donzigst, maar een combinatie van dons en veren is steviger en minder duur.

Donsalternatieven voelen zacht aan en zijn, omdat ze met synthetische vulling zijn gemaakt, nog betaalbaarder. Ze zijn ideaal als u allergisch bent voor dons.

Traagschuim slaapkussens zijn verkrijgbaar in twee verschillende stijlen: massief of versnipperd. Massieve traagschuim slaapkussens zijn ontworpen om u dat super ondersteunende gevoel te geven als uw hoofd in het slaapkussen zakt, maar de vulling kan niet bewegen. Versnipperde traagschuim hoofdslaapkussens geven u nog steeds dat ondersteunende gevoel, maar de vulling kan worden verplaatst voor een beter gevoel.

Latex slaapkussens voelen net als traagschuim knisperig aan, maar veren veel sneller terug. Net als traagschuim kunnen latex hoofdslaapkussens bestaan uit vaste of versnipperde materialen.

 

Last van nek- of rugklachten? Vervelend, maar er is iets aan te doen! Lees hieronder verder voor het beste kussen voor nekklachten

 

Het beste kussen voor nekklachten 

 

nekklachten teistert een aanzienlijk aantal Amerikanen, en de oorzaken zijn niet altijd helemaal duidelijk. Als u vaak wakker wordt met een pijnlijke nek, is de kans groot dat uw kussen daar deels debet aan is. Het is de taak van uw kussen om uw nek en hoofd op de juiste hoogte te houden om onnodige belasting te voorkomen. Een kussen dat te hoog of te laag is, kan druk veroorzaken omdat de nek het gebrek aan ondersteuning probeert te compenseren.

 

Ons team heeft talloze hoofdkussens beoordeeld. In onze tests onderzoeken we hoe ze bestand zijn tegen slijtage, wie ze comfortabel zal vinden en of ze al dan niet kunnen helpen om nekklachten te verminderen. Aangezien gewicht en slaaphouding beide van invloed zijn op hoe uw kussen aanvoelt, zorgen we ervoor dat we testpersonen uit verschillende gewichtsgroepen en slaapgewoonten gebruiken. Onze topkeuze kussens tegen nekklachten zijn gekozen vanwege hun prestaties en hebben onderscheidingen gekregen die hun sterke punten benadrukken.

 

Wat is nekklachten?

 

De nek is verantwoordelijk voor het dragen van het volledige gewicht van het hoofd, en het is niet verwonderlijk dat dit delicate deel van het lichaam zeer gevoelig is voor letsel. De 2018 US Burden of Disease studie ontdekte dat nekklachten in belang toeneemt als een belangrijke oorzaak van invaliditeit onder de Amerikaanse bevolking. De meeste bronnen schatten dat tussen 25 en 30 procent van de mensen elk jaar last heeft van nekklachten. Hoewel veel episodes van nekklachten vanzelf verdwijnen, kan het voor sommigen een chronische aandoening worden met nadelige gevolgen voor de kwaliteit van hun leven.

 

nekklachten kan door een aantal factoren worden veroorzaakt. Het kan het gevolg zijn van een blessure of een chronische aandoening zoals artritis, maar het kan ook het gevolg zijn van dagelijkse gewoonten zoals een slechte houding of te veel uren achter de computer zitten. Hoewel de symptomen kunnen variëren, hebben mensen met nekklachten vaak last van:

 

  • Beperkt bewegingsbereik

  • Hoofdpijn

  • Spierkrampen

  • Slechte slaapkwaliteit

Als u ernstige pijn of bijkomende symptomen hebt, of als u niet zeker weet wat de oorzaak is van uw nekklachten, is het een goed idee om een arts te bezoeken om onderliggende aandoeningen uit te sluiten.

 

Hoe kiest u een kussen tegen nekklachten

Voor mensen die nekklachten hebben, kan het kiezen van het juiste kussen een belangrijke stap zijn op weg naar een pijnvrij leven. Het juiste kussen hangt af van uw individuele behoeften. We zullen de belangrijkste overwegingen met u doornemen, waaronder hoe u het beste materiaal, de beste vorm en de beste dikte kunt kiezen voor uw individuele slaapstijl.

 

Waarop moet u letten bij de aankoop van een hoofdkussen tegen nekklachten

De meeste mensen denken niet veel na over hun kussen, behalve dat ze een kussen kiezen dat lekker knisperig is voor onmiddellijk comfort. Dit betekent dat wanneer we ons realiseren dat ons kussen kan bijdragen aan onze nekklachten, we misschien niet weten hoe we het beste kussen moeten kiezen. Wie zich in deze situatie bevindt, kan gevoelig zijn voor misleidende marketing en uiteindelijk een kussen kiezen dat niet aan zijn behoeften voldoet.

 

Om u op weg te helpen, hebben we een lijst met de belangrijkste factoren opgesteld. Door u op deze factoren te concentreren en een basiskennis van de eigenschappen en de constructie van hoofdkussens te hebben, kunt u het hoofdkussen vinden dat het beste bij u past.

 

Welke kussenmaterialen zijn het best tegen nekklachten?

Het beste kussen tegen nek- en schouderpijn is stevig genoeg om het hoofd in een gezonde hoek te houden, maar zacht genoeg om drukpunten te verlichten. De meeste slapers hebben succes met een traagschuim-, latex-, boekweit- of verenhoofdkussen, omdat deze materialen de beste balans tussen ondersteuning en drukverlichting bieden.

 

  • Traagschuim: Traagschuim vormt zich als reactie op warmte en druk, en vormt een ondersteunende wieg rond het hoofd en de nek. Traagschuim kussens zijn hypoallergeen, goedkoop en overal verkrijgbaar, zowel in vaste vorm als in versnipperde vorm. Ze hebben echter een beperkte levensduur, en de trage reactie van het materiaal op druk kan frustrerend zijn voor sommige combinatieslapers. Het materiaal is ook gevoelig voor het vasthouden van warmte.

  • Boekweit: Boekweitdoppen grijpen van nature in elkaar en behouden hun vorm, waardoor ze een goede keuze zijn voor hoofd- en neksteun. Als natuurlijk materiaal is boekweit van nature ademend, bestand tegen allergenen, duurzaam en milieuvriendelijk. Een nadeel is dat boekweitkussens over het algemeen een hoge prijs hebben en dat je er even aan moet wennen, omdat ze niet zo zacht zijn als andere traditionele kussensoorten en wat geluid maken als je van houding verandert.

  • Veren: Veren kussens van goede kwaliteit zijn zacht en vormen zich uitstekend. Ze zijn vaak ook aan te passen, zodat de eigenaar de vulling kan aanpassen door veren weg te halen of meer veren toe te voegen. Helaas hebben veren kussens de neiging hun vulling te verliezen als de veren na verloop van tijd samengedrukt worden. Veel mensen vinden ook dat de veren kunnen verschuiven onder het gewicht van hun hoofd, waardoor de steun die ze bieden wordt aangetast.

  • Latex: Natuurlatex voelt veerkrachtig aan, houdt de nek op zijn plaats en minimaliseert drukpunten. Veel latex kussens hebben gaatjes voor een betere temperatuurregeling. Het grote nadeel van latex is dat latex kussens meestal uit één stuk bestaan, zodat de gebruiker ze niet op maat kan maken. Hoewel veel mensen latex gebruiken als een natuurlijke en duurzame optie, hebben biologische en andere certificeringen de neiging om het prijskaartje te verhogen.

  • Dons: Dons wordt gemaakt van de binnenste veren van eenden en ganzen. Dons is bijzonder zacht en licht, en kussens die met dit vulmateriaal zijn gemaakt kunnen worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker. Vanwege het hoge prijskaartje en het vermogen om bij sommige mensen allergieën op te wekken, kiezen veel slapers voor donsalternatieven, gemaakt van polyestervezels. Helaas verliezen zowel dons als donsalternatieven gemakkelijk hun vorm en zijn ze te zacht om de nek voldoende te ondersteunen.

  • Polyfoam: De meeste polyfoam kussens bieden een zekere vorm en reageren sneller op druk dan traagschuim, hoewel ze net als traagschuim warmte vasthouden. Polyfoam kussens zijn licht van gewicht, betaalbaar en hypoallergeen. Na verloop van tijd ontstaan er echter permanente inkepingen en moeten ze vaker worden vervangen dan andere soorten hoofdkussens.

Een van de favoriete kussens van Slaapwijsheid is het traagschuim kussen. Nieuwsgierig waarom? We vertellen je meer hieronder!

 

De talloze voordelen van een traagschuim kussen

De waarde van het gebruik van traagschuim kussens verschilt van persoon tot persoon. Slaap is subjectief en komt de slaapervaring van een persoon vaak niet overeen met de resultaten van apparatuurmonitoring; persoonlijke slaapvoorkeuren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen hoe effectief een product wel of niet is. Als het op kussenpraat aankomt, komt het vaak neer op persoonlijke voorkeur.

 

Voordelen van het gebruik van traagschuim hoofdkussens

Traagschuim vormt zich naar elke persoon omdat het ontworpen is om te reageren op druk en warmte van het lichaam. Zodra het gewicht van uw lichaam is weggenomen, neemt het schuim zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Overweeg de volgende voor- en nadelen alvorens tot aankoop over te gaan.

 

Behoudt contouren

Traagschuim behoudt een uitstekende contour aan uw hoofd, nek en schouders. Pillow Advisor legt uit hoe het kussen zich naar uw hoofd vormt. Dit is belangrijk omdat het helpt om uw ruggengraat in lijn te houden. Gewone hoofdkussens hebben de neiging uw hoofd schuin te houden.

 

Kan snurken voorkomen

Nature’s Sleep legt uit dat de meeste hoofdkussens uw hoofd naar boven doen kantelen en de luchtwegen afsluiten. Het resultaat is snurken. Wanneer uw hoofd in lijn blijft met uw nek en ruggengraat met een traagschuim kussen, blijven deze doorgangen open en verhelpt dit vaak snurken.

 

Verlicht nek-, schouder- en rugpijn

Veel mensen die last hebben van chronische nek-, schouder-, en rugpijn vinden dat hun traagschuim hoofdkussen veel voordelen biedt. De voordelen van het slapen op een traagschuim kussen mensen kan helpen die last hebben van nek-, schouder- en rugpijn. De pijn kan veroorzaakt worden door iets simpels als computerwerk of door iets inspannends als fysieke arbeid.

 

Verlichting van drukpunten

Het kussen biedt verlichting voor drukpunten die pijn veroorzaken door het gewicht te verdelen en zich aan te passen aan uw hoofd, net zoals een traagschuimmatras het gewicht van uw lichaam verdeelt. De verlichting van drukpunten één van de grootste voordelen van traagschuim.

 

Stabiliteit tegen bewegingsoverdracht

Traagschuim absorbeert bewegingen en voorkomt dat ze overgebracht worden. Dit creëert stabiliteit door bewegingsoverdracht te elimineren en houdt het uw nek en wervelkolom op één lijn.

 

Ademend materiaal

Nieuwere kussenstijlen met luchtkamers zorgen voor een groter ademend vermogen van het materiaal. Dat is belangrijk om de luchtstroom te bevorderen, zodat het kussen koel blijft terwijl u slaapt.

 

Uitlijning van de wervelkolom

Uitlijning tijdens het slapen

Nature’s Sleep adviseert traagschuim kussens om uw ruggengraat in lijn te houden. De University of Rochester Medical Center adviseert dat spieren en gewrichtsbanden ontspannen moeten zijn terwijl u slaapt, zodat ze kunnen genezen. Het juiste kussen dat uw nek in lijn houdt met uw borstkas en onderrug voorkomt spierverrekkingen terwijl u slaapt. Memory Foam Doctor legt uit dat het uitlijnen van de ruggengraat druk op de zenuwen voorkomt en de bloedstroom bevordert.

 

Therapeutisch Traagschuim voor Nekklachten

Therapeutische traagschuim kussens ondersteunen het hoofd op de juiste hoogte wanneer men op de zij of op de rug slaapt. Dit kan whiplash-letsels, eenvoudige nekbelasting en zelfs sedentaire belasting door het werken aan een computer verlichten.

.

 

Wie zou traagschuim kussens moeten gebruiken?

Iedereen die wakker wordt met een stijve of pijnlijke nek, last heeft van hoofdpijn of algemene moeilijkheden om comfortabel te slapen kan een kandidaat zijn om een traagschuim kussen te proberen. Als u een therapeutisch of therapeutisch orthopedisch kussen nodig heeft, kan een traagschuim kussen verlichting bieden bij nekpijn als gevolg van letsel of ziekte.

 

Gerelateerde artikelen

Boekhouder / Boekhoudster

De mooiste vloeren van laminaat: van lichteiken tot visgraat

De voordelen van vouwgordijnen