Fishspaal Bergen
Image default
Bedrijven

Tips voor effectievere aansturing van je personeel

Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf een goede werkplek is voor jouw werknemers, is het belangrijk om goed om te gaan met personeelszaken, zoals het adviseren, begeleiden, informeren en ondersteunen van jouw medewerkers. Met deze tips zal je gegarandeerd je beste mensen behouden en ze de ruimte geven voor verdere groei.

 

 

Niet elke medewerker is hetzelfde

Daar dat iedereen verschilt van elkaar een persoonlijkheid, verschilt iedereen ook in werkethiek. Ben je er dus van bewust dat elke medewerker een andere hoeveelheid begeleiding nodig heeft om effectief hun werk te kunnen doen. Zo moet je letten op drie verschillende categorieën van medewerkers. De eerste categorie is de groep die je herkent aan een goede houding en mentaliteit richting het werk. Daarboven leveren ze ook goede resultaten. Bij deze groep kan je best de teugels laten vieren, omdat je bij hen zeker kan rekenen op verantwoordelijkheid. De tweede categorie is de groep met een soortgelijke houding en mentaliteit, maar met gebrekkige resultaten. Deze medewerkers moet je het best begeleiden en concreet aansturen op doelen. De laatste categorie is de gevaarlijkste groep. Zij gebreken niet alleen een goede houding en mentaliteit, maar ook goede resultaten. Dit type medewerker kan nadelige effecten hebben op de rest van jouw werkkracht, en zal dus hoogstwaarschijnlijk losgelaten moeten worden.

Niet oordelen, maar activeren

Veel werkgevers leggen de focus op de redenen waarom iets niet gelukt is, terwijl een goede praktijk in de wereld van personeelszaken is om te vragen hoe het beter zal gaan. Zo kan je het beste peilen of een medewerker snapt waar zijn of haar fouten liggen en activeer je hem of haar tot de juiste mentale instelling die leidt tot gedragsverandering.

https://bundel.nl/personeelszaken/