U krijgt persoonlijke aandacht

Voor het daadwerkelijk maken van het beeld, bespreken de vriendelijke medewerkers van Atelier80 wat uw wensen zijn. Daarom is het prettig als u alvast tekeningen of een schets heeft gemaakt. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over het materiaal, de technieken en de afwerking? Al deze informatie wordt tijdens het eerste kennismakingsgesprek verzameld om tot een prachtig eindresultaat te komen. Ga eens langs bij de bronsgieterij in Dreumel en breek door als kunstenaar. Grote kunstenaars, zoals Bertha thoe Schwartzenberg, Emo Verkerk en Adri van Rooyen, gingen u al voor.

De bronsgieterij giet beelden volgens de ‘verloren-was’ methode

Bij brons, aluminium en messing wordt vaak de zogenoemde ‘verloren-was’ methode gebruikt. Er wordt begonnen met het vervaardigen van een mal van rubber en epoxyhars, waarbij uw wassen of kleien ontwerp wordt gebruikt. De was wordt in de mal gegoten waarna het wassen model in een vuurvaste massa ingebed wordt. Als de was is gesmolten en de kap gedroogd is, wordt het brons in de holte die ontstaan is gegoten. Na dit proces worden de giet- en ontluchtingskanalen afgezaagd. Nu kan het gietsel uit de mal gehaald worden en de gaten dichtgelast of dichtgetimmerd worden. Voor een verbluffend eindresultaat kan het beeld in de bronsgieterij gepolijst, geschuurd of gepatineerd worden.

Een professionele bronsgieterij voor het gieten van beelden

Heeft u een ontwerp gemaakt of heeft u een idee voor een bronzen beeld? Atelier 80 laat uw idee werkelijkheid worden. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.