Fishspaal Bergen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voorbeeld van een ontslagbrief met wederzijds akkoord

Ben je niet meer zo tevreden bij je huidige werkgever en zou je graag een voorbeeld hebben over hoe je je ontslagbrief voor wederzijds akkoord zou kunnen schrijven? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wanneer ontslag met wederzijds akkoord?

Het komt regelmatig voor. Je voelt je niet meer zo goed op je huidige plek binnen de organisatie. Dit kan allerlei redenen hebben. Misschien bevalt je takenpakket niet meer zo goed, misschien ben je niet meer zo bevlogen en wil je meer zicht op taakverruiming, maar je baas kan je dit niet meer bieden of misschien is de werksfeer toch niet wat je gedacht had. Het is natuurlijk erg lastig om dit aan je baas te laten weten. Daarom kan je je baas een ontslagbrief van wederzijds akkoord aanbieden. Maar hoe schrijf je deze nou? Hoe kan je alles zo net en zo goed mogelijk verwoorden? Wat vermeld je wel in je brief en wat niet? Moet de ontslagbrief in formele taal of informele taal? Geen probleem. Hier wordt er een voorbeeld van een ontslagbrief voor wederzijds akkoord gegeven.

Welke informatie vermelden?

De informatie die je sowieso in een ontslagbrief voor wederzijds akkoord moet zijn, zijn de volgende aspecten: jouw volledige naam en adres, de volledige naam en het adres van de organisatie, de datum waarop je de brief afgeeft of verstuurt, de duur van de opzegtermijn, je vermeldt duidelijk dat je de arbeidsovereenkomst wil beëindigen en natuurlijk jouw handtekening. Naast deze informatie kan je er natuurlijk ook voor kiezen dat je vermeldt hoe jouw ervaring binnen het bedrijf was. Een voorbeeld is dat je vindt dat je veel werkervaring hebt opgedaan en dat de organisatie je veel geleerd heeft en wellicht ook nog dat je je opvolger misschien wel wilt opleiden. Tot slot kan je er ook voor kiezen om eventueel kort je werkgever formeel te bedanken voor de jaren dat je bij het bedrijf werkzaam mocht zijn.