Wat zijn de groenste energieleveranciers op dit moment?

Benieuwd naar welke energieleveranciers het groenst zijn op dit moment? Naar een helder overzicht hoef je niet verder meer te zoeken. Op de website van Welke Energieleverancier zie je in één oogopslag de meest voordelige top drie, op basis van één jaar vast met stroom & gas. Daarnaast worden de prijzen continu up-to-date gehouden en profiteer je regelmatig van aantrekkelijke aanbiedingen. En heb je vragen? Bijvoorbeeld omdat je met spoed een energieleverancier nodig hebt? Welke energieleverancier een opzegboete betaalt? Of waarop jouw termijnbedrag wordt gebaseerd? Je vindt deze vragen en meer online terug. Zo wordt overstappen wel heel eenvoudig, toch?

Groene energie aan de hand van een groencertificaat

Op het gebied van energie wil je meegaan met de tijd. Groene energie is daarvoor dé uitkomst. Maar welke leverancier is het groenst? Dit wordt medebepaald door de herkomst van de energie, zoals de wind, zon en water. Maar ook zaken zoals de wijze van energieproductie, inkoop en investeringen dragen hieraan bij. Iedere leverancier heeft een groencertificaat. Hierdoor zie je of er daadwerkelijk duurzame energie wordt opgewekt en van welke bronnen dit afkomstig is. De top zes leveren bijna allemaal voor 100% groene energie uit Nederland. Deze is gebaseerd op het grootschalig duurzaamheidsonderzoek 2017, gehouden door Greenpeace. Voor welke leverancier kies jij?

Energietarieven vergelijk je online

Wat zijn de groenste en voordeligste energieleveranciers op dit moment? Heel simpel. Je vergelijkt alle tarieven eenvoudig online. Met hoeveel personen woon je in huis? Wat is het geschatte verbruik? En wat is jouw postcode? Vul deze gegevens in en vergelijk in slechts een paar minuten alle energieleveranciers. Wellicht kom je er vandaag nog achter hoeveel jij kunt besparen op jouw energienota. Omdat de variabele energietarieven twee keer per jaar verandert, is de kans groot dat een andere energieleverancier voordeliger kan zijn. Deze tarieven veranderen regelmatig door bijvoorbeeld de economische toestand in de wereld, politieke ontwikkelingen, maar ook het inkoopbeleid van je energieleverancier.