Fishspaal Bergen
Image default
Verbouwen

Acrylverf

Op zoek naar een type verf dat snel droogt? Acrylverf is doordat het zo snel droogt enorm populair, daarnaast is het zo populair omdat je het op elke ondergrond kunt gebruiken, zoals aardwerk, houtwerk, papier en doek. Professionele schilders, maar ook amateurs kunnen er mee schilderen, dat maakt de verf ook zo populair. Wel schilder je deze verf met een penseel. Door de korte looptijd van acrylverf kun je gemakkelijk een nieuwe laag aanbrengen, maar let op: dit kan ook een nadeel zijn, doordat het te snel opdroogt kan de verf ook niet meer bruikbaar worden, op jouw creatie en ondergrond.

 

Wat houdt acrylverf in?

Acrylverf – ook wel polymeerverf genoemd is op waterbasis, daardoor kan de verf nogmaals verdunt worden met water. Dit kan leuke creaties met zich meebrengen, met het verdunnen van de verf. Let hierbij ook weer op, te dunne verf hecht niet goed met de ondergrond. Wees dus goed voorbereid. Hieronder een aantal bekende fabrikanten, met de verf van deze leveranciers kun je zeker goed uit de voeten:

 

  • Winsor & Newton;
  • Lascaux;
  • Royal Talens.

 

Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen van acrylverf, naast die voordelen die hierboven benoemd zijn, dit zijn:

 

  • Geurneutraal;
  • Geen scheurvorming;
  • Hecht op alle vetvrije en schone ondergronden. Dit zijn: canvas, papier, leer, metaal, verpoetskalk, metaal, doeken op spieraam, glas, hout;
  •  Lichter dan olieverf.

 

Wil je nu echt zeker zijn van krachtige kleurige verf en hoogstaande kwaliteit, ga dan voor de Amsterdam series, zoals de Amsterdam Acrylverf Kobaltblauw 20 ml.

Toffe effecten 

Tot slot zijn er nog een aantal toffe effecten, zoals olieverf effect, aquarel effect, pastel effect en kun je nog verdikkingsmiddelen toevoegen, zoals modelleerpasta. Hierover vertellen we je later meer, in een andere blog. Er valt namelijk nog genoeg over dit interessante onderwerp te vertellen. Ga nu eerst maar je kunsten vertonen met deze verf op waterbasis.

https://www.hobbyshopsandra.nl/hobby-materialen/hobbyverf/acrylverf/