Fishspaal Bergen
Image default
Media

Een explanimation video gebruiken op de werkvloer

Een explanimation video gebruiken op de werkvloer

We weten al dat een explanimation of uitleg video ingewikkelde informatie op een heldere en duidelijke manier kan weergeven. Maar wist je ook dat een explanimation heel goed gebruikt kan worden op de werkvloer of binnen het bedrijf? Hierbij kun je denken aan het uitleggen van de werking van een product, of hoe je een bepaald proces in werking moet zetten. Laten we als voorbeeld het gebruik van het interne netwerk eens onder de loep nemen. Om toegang te krijgen tot het netwerk, zullen er bepaalde handelingen uitgevoerd moeten worden.

Binnen veel bedrijven wordt de gebruiksaanwijzing in woordelijke tekst beschikbaar gemaakt. Vaak bevat deze uitleg een ingewikkelde opsomming van handelingen die maar weinig mensen direct begrijpen. In dat geval kan het dus voorkomen dat je om de haverklap een vragende collega aan je bureau hebt staan. Niet zo erg om de werking een aantal keren uit te moeten leggen, maar na tientallen keren wordt dit vervelend én tijdrovend. In dat geval kun je dus gebruik maken van een explanimation op de werkvloer.

Hoe wordt een explanimation of uitleg video gemaakt?

Een explanimation is een korte duidelijke video waarin de werking van het product of de dienst wordt uitgelegd. Hierbij worden de te volgen stappen aan de hand van animaties visueel weergegeven. Overbodige elementen worden bij een explanimation zoveel mogelijk weggelaten. Zo kan de kijker zich volledig concentreren op wat er wordt uitgelegd, zonder dat deze daarbij wordt afgeleid door storende factoren. 

Een explanimation kan eventueel verstrekt worden door het gebruiken van geluiden of een voice over. Belangrijke informatie wordt op deze manier kort maar krachtig weergegeven. De boodschap is dus altijd duidelijk. Wil je een explanimation of uitleg video laten maken voor de gebruiksaanwijzing van een dienst of product? Neem dan vrijblijvend contact op met DonkerMedia.nl. Ons creatieve team staat graag voor je klaar.