Fishspaal Bergen
Image default
Media

Picture Perfect

Het verkopen van een huis ervaren veel huiseigenaren als een lastige opdracht om aan te beginnen. Vastgoedfotografie voor makelaars is iets waar je als makelaar goed mee kan scoren Gelukkig wordt het verkopen van een huis tegenwoordig gemakkelijker gemaakt. Zo kunnen interieurontwerpers een huis zo aantrekkelijk mogelijk stijlen zodat het meer potentiële kopers aantrekt. Ook kunnen verkopers vastgoedfotografen inhuren om foto’s van hun huis te maken. Hierbij zijn er verschillende opties mogelijk, denk bijvoorbeeld aan dronefotografie,360 graden fotografie of hoogte fotografie. Voor vastgoedfotografie is het belangrijk dat het huis goed op beeld staat. In de tekst hieronder lees je de drie zaken waar je op moet letten als je een huis zo goed mogelijk op camera wilt vastleggen.

1.  Opruimen

Het is ten eerste belangrijk dat de spullen die zich zowel binnen als buiten de woning bevinden worden opgeruimd. Zo moeten alle persoonlijke voorwerpen worden verwijderd, net zoals religieuze voorwerpen of hobby artikelen zoals bijvoorbeeld lego steentjes. Ook huisdieren en de daarbij behorende spullen mogen niet op beeld staan. Wat natuurlijk wel mag blijven staan zijn kapstokken, tafels en bureaus. Deze moeten echter wel leeg zijn. Daarnaast moeten ook spullen op de kast worden verwijderd. Buitenshuis is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen fietsen in de voor- en/of achtertuin aanwezig zijn. Verder moet de tuin opgeruimd zijn, denk hierbij aan geen onkruid op de tegels en gesnoeide heggen, mochten die er zijn. Tot slot, mogen ook bijvoorbeeld containers of bezems niet voor de camera verschijnen.

2.  Schoonmaken

Ten tweede is het belangrijk dat je woning een frisse indruk achterlaat. Het is daarom belangrijk dat de ramen goed worden schoongemaakt, van de binnen én buitenkant. Ook andere kamers zoals de slaapkamers en badkamers moeten goed worden gepoetst. Daarnaast is het van belang om het beddengoed zo strak mogelijk en in een neutrale kleur op te maken. Bovendien moeten alle vloeren worden gestofzuigd en gedweild. 

3.  Reparaties

Nu het huis er spik en span uitziet, is het tot slot belangrijk om alles wat gerepareerd moet worden ook daadwerkelijk te repareren. Zo moet je als verkoper goed letten op bijvoorbeeld loshangend behang of schimmel in de badkamer. Bovendien is het noodzakelijk dat alle ramen en deuren goed open en dicht kunnen, waardoor er voldoende licht in het huis. Op deze manier vallen de foto’s van het huis niet te donker uit. Controleer daarvoor ook of alle lampen in het huis het doen. Om het af te maken voegt een kleurrijke bos bloemen voor een finishing touch toe.