Fishspaal Bergen
Image default
Architectuur

Een inbouw gashaard of een houthaard?

Voor mensen die een haard in hun huis willen laten inbouwen is er vaak sprake van twijfel tussen een inbouw gashaard of een houthaard. Als u nog niet precies weet waar u aan toe bent kan deze korte blog met voor- en nadelen van beide haarden u misschien helpen. Lees gerust verder en informeer uzelf over de belangrijkste verschillen tussen gas en hout.

Voordelen van een houthaard

De voordelen van een houthaard spreken eigenlijk voor zich. Wie voor een houthaard kiest, gaat voor een authentieke ervaring die het dichtste komt bij de natuurervaring van een kampvuur, maar dan binnenshuis. Het knisperen van het hout, de geur van brandend hout en de sfeer van een echte houtvlam. Hoe goed de inbouw gashaard ook is, realistischer dan hout krijgt u het niet. Daarnaast vormt het ritueel omtrent de houthaard voor veel mensen ook een meditatief geheel. Hout hakken om het daarna zelf in de brand te steken en uit te laten doven is toch een speciale ervaring die u met gas niet kunt nabootsen.

Voordelen van een inbouw gashaard

De inbouw gashaard daarentegen blinkt juist uit in haar gemak. Dit is een moderne oplossing die de krachten van de natuur met een handomdraai in uw huiskamer brengt. Er is hier ook geen sprake van schadelijke stoffen die vrijkomen bij houtverbranding. De gashaard heeft het vuur gedomesticeerd en dooft meteen wanneer het u uitkomt. Lijkt het u ook wat om een gashaard in uw huis in te bouwen? Bekijk dan eens het grote assortiment van Ambianza. Dit is een bedrijf dat veel kennis heeft over gashaarden en met passie al jaren zorgt voor warme huizen en blije klanten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de haarden in het echt te bewonderen in de showroom in Meerkerk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met de experts van Ambianza.

https://www.ambianza.nl/