Fishspaal Bergen
Image default
Muziek

Een piano restaureren naar uw eigen wensen

Wat veel mensen niet direct realiseren, is dat als u uw antieke piano laat restaureren u een verscheidenheid aan verschillende afwerkingen en aangepaste beitsen kunt selecteren voor het overspuiten van het herstelproces. Door samen te werken met een expert, kunt u achter alle verschillende ontwerp en afwerk keuzes komen om uw piano te laten transformeren tot een persoonlijk instrument. U kunt er altijd voor kiezen om de piano terug te krijgen in de originele staat, maar u kunt ook kiezen voor juist een hoogglans afwerking of een compleet andere tint.

De factoren die een succesvolle piano restauratie bepalen

Piano’s worden in de loop van de tijd blootgesteld aan verschillende factoren die kunnen leiden tot slijtage, het breken of bederven van onderdelen en zelfs tot een verminderende geluidskwaliteit. Hoe een piano wordt geproduceerd, bepaalt de potentiële levensduur. Een handgemaakte piano gaat altijd langer mee dan een in massa geproduceerde piano. Ook is het belangrijk om te weten waar een piano leeft en hoe deze wordt gebruikt, aangezien deze factoren ook invloed kunnen hebben in de conditie en levensduur van een piano. Een piano die elk uur in een studio bespeeld wordt, zal sneller slijtage vertonen dan een piano die slechts af en toe in een zaal wordt bespeeld.

Een expert op het gebied van piano restauratie vinden

Het is belangrijk om vooraf vast te stellen in wat voor staat uw piano heeft geleefd wanneer u uw piano wilt restaureren. Dit is van belang aangezien bepaalde delen van een piano moeten worden vervangen na verloop van tijd en omdat dit bij sommige piano’s misschien niet eens nodig is. Een piano restaureren is een zeer op maat gemaakte ervaringen die inspeelt op de behoeften van iedere pianist. Bij Evert Snel kunt u een team van professionals vinden die alles weten op het gebied van piano’s, waaronder het restauratie proces.

https://www.evertsnel.nl/