Fishspaal Bergen
Image default
Dienstverlening

Effectief Je Angststoornis Behandelen

Mocht je de symptomen van een angststoornis in één van je naasten vinden, is het aan te raden om zo snel mogelijk je huisarts op te zoeken. Alleen je huisarts kan bepalen of deze symptomen door angst veroorzaakt worden of door een medische ziekte.

De symptomen van Angststoornissen zoals onrust, slaapgebrek, gebrek aan eetlust, impulsief zijn, snel je geduld verliezen, etc. zijn een paar symptomen die kunnen helpen bij het opsporen van angststoornissen. Wanneer je huisarts heeft geconstateerd dat je echt onder een angststoornis lijdt dan is de volgende belangrijke stap het opzoeken van een professioneel op het gebied van de mentale zorg.

Afgezien van de algemene huisarts zijn er mensen zoals psychologen, hulpverleners en zelf psychiaters die hulp kunnen bieden. Deze vakkundige mensen gebruiken verschillende methodes en technieken om een persoon te behandelen die onder een angststoornis lijdt.

Er zijn methodes zoals hypnotisme, verbale hulpverlening, en ook meditatie, echter wanneer de situatie snel bergafwaarts gaat dan is er geen ander manier behalve geneesmiddelen zoals Xanax. Aan het begin zal elke huisarts of hulpverlener je proberen te behandelen zonder geneesmiddelen. Ze zullen verschillende alternatieve therapieën gebruiken om je te bevrijden van je angst. Soms zijn er ook maatschappelijke werkers en psychologen die nauw samenwerken met deze psychiaters.

Soms zijn groepstherapie of groepsgesprekken vergelijkbaar effectief voor sommige patiënten om los te komen van hun angst. Wanneer je nog aan het overwegen bent wat voor soort mentale zorg je op zult zoeken, dan moet je ook uit proberen te vinden welke therapieën de arts gebruikt en of hij of zij op geneesmiddel terug grijpt. In het geval dat je al geneesmiddel neemt om je ziekte te behandelen dan is het ten hoogste aan te raden om niet zelfstandig de dosis te verhogen.

Je moet altijd een arts om advies vragen voordat je dosis verandert. Alleen je arts kan je de juiste dosis voorschrijven. Mocht je tevreden zijn met de mogelijke behandeling die je arts aanbiedt, dan moet je het tot op de letter naleven. Je moet erop vertrouwen dat je arts weet wat hij of zij doet met de behandeling. Soms kan het cognitieve therapie zijn, en soms gedragstherapie, of het kan een combinatie van beide methoden zijn, afhankelijk van wat je arts het beste voor je vindt.

Psychologie deskundingen Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/