Fishspaal Bergen
Image default
Aanbiedingen

Gazonstress: graszoden of graszaden?

Gazonstress: graszoden of graszaden?

Het voorjaar is aangebroken, de zon begint zich steeds meer van zijn beste kant te laten zien en de meeste planten en bloemen beginnen langzaam te groeien. Wanneer je een nieuw gazon wil aanleggen in de tuin is dit hét moment om daaraan te beginnen. De groeiperiode van gras ligt tussen maart en mei dus heel veel langer wachten zou niet ideaal zijn. Het lastigste van gras aanleggen is misschien wel het bepalen wat voor soort gras je wil in de tuin. Kies je voor graszoden of ga je voor het inzaaien van gras? In dit blog vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn. 

 

Alles over graszaden

Een groot voordeel van graszaden is dat het inzaaien van gras een stuk goedkoper is dan wanneer u kiest voor graszoden. Wanneer je een kleine portemonnee hebt raden we je aan om voor graszaden te gaan. Daarnaast heb je wanneer je kiest voor graszaden een enorm aanbod in het soort gras. Zo kun je gaan voor een speciaal grassoort om op te sporten, of juist voor siergras. De zaadmix is helemaal aan te passen naar jouw wens. Het belangrijkste is om met het kiezen van een zaadmix rekening te houden met hoeveel zonlicht je tuin krijgt en hoeveel er gebruik gemaakt wordt van het gazon. Door een mix te kiezen die goed aansluit bij jouw wensen en behoeften zorg je ervoor dat het gazon optimaal geschikt is voor jouw gebruik en dat het dus ook langer meegaat. Een nadeel van het gebruik van graszaden is dat het hele gazon nog vanuit de zaden moet groeien. Hierdoor duurt het een stuk langer voordat je kunt genieten van een vol uitgebloeid gazon in de tuin.

 

Alles over graszoden

Het grootste nadeel van de graszaden is het grootste voordeel van de graszoden. De graszoden worden zonder onkruid ingelegd en na twee weken heb je al een prachtig gazon in de tuin liggen. Graszoden worden van tevoren gekweekt en gezaaid door specialisten. Wanneer het gras helemaal ontwikkeld is wordt het in matten afgeleverd waarna jij het zo kunt uitrollen in de tuin. Als je het niet erg vindt om wat meer te betalen en je zoekt naar een manier om makkelijk en snel een mooi gazon te creëren dan zijn graszoden absoluut de juiste optie voor jou. Wil je meer weten over de keuze of heb je andere vragen met betrekking tot het gazon? Neem dan eens een kijkje op de pagina ‘Graszoden leggen | Ecostyle’. Deze specialist beantwoordt alle mogelijke vragen die je hebt!

https://ecostyle.nl/gazon/graszoden-leggen