Fishspaal Bergen
Image default
Electronica en Computers

Verborgen camera gebruiken

Miniatuur beveiligingscamera’s zijn niet alleen gemakkelijk te verbergen, maar zijn vaak ook minder duur dan grotere apparaten. Sommige minicamera’s zijn slechts enkele millimeters klein en zijn dus moeilijk te detecteren. Het doel van deze apparaten is enigszins anders dan dat van traditionele beveiligingscamera’s. In de traditionele zin zijn beveiligingscamera’s bedoeld om op te vallen en te dienen als afschrikmiddel, uitkijkpost en bewijsmateriaalrecorder. Verborgen camera’s dienen een iets ander doel in gebieden die meer veiligheid behoeven of in situaties waarin degenen op video niet mogen weten dat zij worden bekeken of opgenomen.

Voor veiligheidsdoeleinden is het soms nuttig dat het publiek niet op de hoogte is van bepaalde camera’s. Bij een bankoverval bijvoorbeeld kan de overvaller zich bewust zijn van de grote camera’s boven zijn hoofd, en door zorgvuldig zijn blikveld te vermijden kan hij een mini-beveiligingscamera over het hoofd zien die hem recht in het gezicht staart. Deze techniek is van toepassing op meerdere bedrijfssituaties, zoals supermarkten, fastfoodrestaurants en juwelierszaken, en is slechts één manier waarop een bedrijfseigenaar slimmer kan zijn dan de dief.

In een kantoor- of werkomgeving loont het vaak de moeite om werknemers in de gaten te houden, vooral wanneer zij zonder toezicht worden achtergelaten. Zo kan een manager of eigenaar de prestaties van werknemers beoordelen wanneer zij niet onder toezicht staan. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor het verhogen van de productiviteit van individuen en bedrijven in het algemeen.

Minicamera’s zijn ook handige gadgets om in huis te hebben als u kleintjes of een stiekeme tiener hebt, maar ze zijn ook uiterst waardevol voor de beveiliging van uw huis. Nogmaals, zichtbare beveiliging zal dienen als een groot afschrikmiddel, maar in het geval dat een inbraakpoging wordt gedaan, een mini-beveiligingscamera is veel meer kans om door te trekken met een aantal harde bewijzen.

Er zijn een aantal opties en functies voor minicamera’s, zoals speciale software, bedrade of draadloze video-overdracht, zwart/wit of kleur, verschillende resoluties, nachtzicht, koepel- of kogelstijl, en zelfs infrarood. Het is belangrijk om een camera te kiezen die past bij de specifieke beveiligingsbehoeften van een bepaalde ruimte. De meeste mini beveiligingscamera’s hebben een 3,6 mm of 6 mm pinhole lens die een 65 tot 85 graden gezichtsveld geven. Resoluties kunnen variëren van 330 lijnen tot 480 lijnen.

Mini beveiligingscamera’s bieden opgenomen bewijs, real-time monitoring, een daling van de verliezen als gevolg van diefstal, toezicht op werknemers, kind monitoring, evenals een aantal toepassingen voor onderzoek en ontwikkeling. Terwijl u door de verschillende beveiligingscamera’s bladert, bepaalt u uw beveiligingsbehoeften op basis van het type en de intensiteit van de bewaking die het juiste effect zal opleveren. Misschien is een mini-beveiligingscamera precies wat u zoekt.

 

https://www.securitythuis.nl/