Fishspaal Bergen
Image default
Aanbiedingen

Hoe plant je een olijfboom?

Een olijfboom is een grote, stevige boom die al duizenden jaren wordt gekweekt voor zijn heerlijke, sappige vruchten. De olijfboom kan tot wel 10 meter hoog worden en heeft donkergroene bladeren die in tegenstelling tot andere bomen het hele jaar door blijven groeien. De olijfboom produceert ook kleine, zwarte vruchten die rijk zijn aan vitamine E en andere gezonde voedingsstoffen.

Kweken

Om een olijfboom te kweken, heb je een geschikte plek nodig in je tuin. Olijfbomen hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien, dus kies een plek waar de boom genoeg zonlicht kan krijgen. Olijfbomen doen het ook goed in droge, kalkrijke grond, dus als je tuin vochtig is, is dat geen probleem.

Beoordeel de grond

Voordat je de olijfboom plant, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Gebruik een tuinhark om de grond los te maken en voeg vervolgens compost toe aan de grond om de voedingsstoffen te verbeteren. Als de grond te zwaar of te kleiachtig is, kun je ook zand toevoegen om de drainage te verbeteren.

Zodra de grond klaar is, is het tijd om de olijfboom te planten. Gebruik een grote plantenbak met gaatjes in de bodem om wateroverlast te voorkomen. Vul de bak met een mengsel van compost en zand, en maak een gat dat groot genoeg is om de olijfboom te laten passen. Til de boom voorzichtig uit de pot en plaats hem in het gat, en vul vervolgens de rest van de bak met aarde. Druk de aarde lichtjes aan om ervoor te zorgen dat de boom stevig staat.

Verzorging

Na het planten is het belangrijk om de olijfboom goed water te geven. Geef de boom voldoende water om de grond vochtig te houden, maar let erop dat je de grond niet overmatig bewatert. Dit kan leiden tot wortelrot en andere problemen voor de boom. Als de boom eenmaal is geplant en goed is ingegroeid, zal hij weinig water nodig hebben en kan hij zelfstandig groeien en bloeien.

https://www.mypalmshop.nl