Fishspaal Bergen
Image default
Dienstverlening

Hoe zich te ontdoen van meeuwen

Meeuwen zijn een plaagvogel die rond dokken, parkeerplaatsen, winkelcentra, winkels en meer vliegt. Uitwerpselen van meeuwen bevatten urinezuur, dat door zijn zuurgraad eigendommen kan beschadigen. Meeuwen aarzelen niet om voedsel van de grond of zelfs van mensen te halen. Ze kunnen ook ziektes verspreiden met hun uitwerpselen en hun nesten.

Dus, hoe kom je van zeemeeuwen af?

De eerste stap om van zeemeeuwen af te komen is zeemeeuwpreventie. Als er meeuwen in de buurt zijn, zijn ze over het algemeen op zoek naar twee dingen: voedsel en broedplaatsen.

Om van meeuwen af te komen, moet je eerst de bronnen van zeemeeuwvoedsel verwijderen. Bedek vuilnisbakken zodat ze er geen eten uit kunnen eten. Houd voedsel vrij van de grond. Eten is een grote reden waarom zeemeeuwen rondhangen. Als er waterbronnen in de buurt zijn waar de meeuwen uit drinken, kun je die ook verwijderen als dat mogelijk is.

De volgende stap is het afsluiten van broedgebieden. In stedelijke gebieden hebben zeemeeuwen de neiging om nesten te maken in gebieden zoals op daken, in de buurt van HVAC-units en in de buurt van verlaten afvalpersen. Geef meeuwen geen ruimte om nesten te maken bijvoorbeeld middels vogelpinnen. Meeuwen nestelen over het algemeen in de lente, dus zorg ervoor dat u vóór die tijd potentiële broedplaatsen blokkeert.

Nestgebieden kunnen worden afgesloten met behulp van methoden om vogels af te schrikken

Vogelgaas is de eerste optie en vaak de meest effectieve methode om vogels af te schrikken. Vogelgaas blokkeert vogels uit hele gebieden. Voor meeuwen kan vogelgaas worden gebruikt om potentiële broedgebieden af te sluiten, evenals gebieden waar zeemeeuwen kunnen neerstrijken.

Een andere optie voor het afschrikken van zeemeeuwen is het aanpassen van richels. Vogelspikes zijn een techniek voor het wijzigen van een richel. Vogelspikes werken het beste wanneer vogels op richels, terrassen of andere oppervlakken zitten of nestelen. Deze spikes doen de vogels geen pijn, maar zorgen er alleen voor dat ze niet op de richels kunnen landen, zodat ze een andere plek moeten zoeken om te vliegen.

Er zijn ook andere technieken om de richel aan te passen. Elektrische schoksporen zenden kleine schokken uit die de vogels ongemakkelijk maken. Dit is ongevaarlijk voor de vogels, maar geeft ze wel de aanzet om ergens anders heen te vliegen. Sporen van elektrische schokken kunnen rechtstreeks op richels en oppervlakken worden aangebracht.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/