Fishspaal Bergen
Image default
Woning en Tuin

Krijtverf

Wat is krijtverf, waarvoor kan je het gebruiken en waarom zou je het moeten gebruiken? Voor de antwoorden op deze vragen en meer, lees vooral door.

 

Krijtverf is een poedermatte, dekkende verf op waterbasis. Krijtverf levert een prachtig zachte en matte verflaag op die kleuren heel mooi naar buiten kan brengen. Krijtverf droogt snel en levert een geweldige dekking.

 

Krijtverf is heel makkelijk in gebruik. Omdat het ademt en vocht reguleert, loop je minder kans op afbladdering. Dit betekent dat je het in de meeste gevallen zowel binnen als buiten kan gebruiken, op vrijwel elk oppervlak. Je zal zonder problemen krijtverf kunnen aanbrengen op onbewerkt hout, beton, muren en meubilair. Krijtverf buiten levert je dus in principe geen extra problemen op.

 

Voor het aanbrengen van krijtverf hoef je verder ook niet al te moeilijk te doen. In tegenstelling tot de meeste andere verven, kan je krijtverf ook zonder grondverf aanbrengen. Zeker op kleine objecten die je niet dagelijks gebruikt, verplaatst of aanraakt kan je zonder probleem direct krijtverf aanbrengen. Voor objecten die je toch wel wat vaker gebruikt of die in contact kunnen komen met het weer of andere verwering is het misschien toch wel aan te raden om een grondverf te gebruiken.

 

Je kan met krijtverf verschillende looks geven aan de ruimte of het object waar je het op aanbrengt. Als je een hele zachte en strakke look wilt, kan je het beste een synthetische kwast gebruiken om de krijtverf aan te brengen. Als je gaat voor een authentieke look, kan je het beste een een normale kwast gebruiken, maar voor een ruige en stugge look kan je het best een spalter gebruiken. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor het gebruiken van krijtverf.

 

Als je toch nog niet zeker weet wat al je opties zijn voor krijtverf, het aanbrengen ervan of de afwerking, is het verstandig om een expert te raadplegen, zodat je kan voorkomen dat je onnodige fouten maakt.

 

https://www.moosefarg.nl/