Fishspaal Bergen
Image default
Gezondheid

Maak hier uw afspraak voor een cupping behandeling!

Bent u geïnteresseerd in een cupping behandeling en wilt u deze professioneel laten uitvoeren in een kliniek in Eindhoven? Maak dan nu snel een afspraak!

Wat is cupping?

Cupping is een eeuwenoud alternatieve geneeswijze die voortkomt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Cupping, ook wel ‘hijama’ genoemd, betekent letterlijk vertaald vanuit het Arabisch zuigen. Het idee van cupping is dan ook vacuüm zuigen. Door huid vacuüm te zuigen wordt de doorbloeding op die plek gestimuleerd en spieren en bindweefsel wordt vervolgens los gemasseerd. Dit zou volgens bepaalde ouder leer van de acupunctuur ook effect hebben op de meridianen. De meridianen zijn de banen in het lichaam waar bepaalde energieën van de mens doorheen stroomt. Er zijn allerlei voordelen voor de gezondheid van cupping in de kliniek in Eindhoven. Zo maken veel sporters gebruik van cupping, omdat gezegd wordt dat cupping hun herstel bevordert. Naast sporters maken ook veel mensen gebruik van cupping die last hebben van bepaalde kwaaltjes. Denk aan hoofdpijn, slapeloosheid, rugpijn, depressie, verkoudheid en zelfs onvruchtbaarheid. Soms wordt cupping ook gebruikt voor mensen die kanker willen voorkomen, al is dit niet geheel wetenschappelijk bewezen.

Methodes

Er zijn verschillende methodes van cupping die worden gebruikt in de kliniek in Eindhoven. Zo bestaat er de dry cupping. Hierbij worden de cupjes verwarmd en daarna op de huid geplaatst. Vervolgens ontstaat er dan een bepaalde druk op de huid en de cupjes blijven dan op de huid plakken. Tevens kunnen de cupjes met een vacuum pompje worden vastgezogen aan de huid. Er andere manier van cupping is wet cupping. Hierbij worden eerst kleine sneetjes of gaatjes in de huid gemaakt. Daarna worden de cupjes met vacuüm op de huid geplaatst, waardoor er bloed naar buiten vloeit. Vervolgens worden de cupjes op de huid geplaatst. De vervuilde stoffen vloeien hierdoor naar buiten.

Bent u geïnteresseerd in één van deze methodes? Laat ons dat weten welke methode u aanspreekt en maak een afspraak in de kliniek in Eindhoven!