Fishspaal Bergen
Image default
Onderwijs

Snel weer aan het werk met de juiste re-integratie opleiding

Een goede re-integratie opleiding is belangrijk voor een succesvolle herintreding. Re-integratie betekent letterlijk heropname. Als je re-integreerd wordt je dus opnieuw opgenomen in de arbeidsmarkt. Vaak worden de regels van de re-integratie ook gereguleerd door de wetgever. Wil je weer meedoen op de arbeidsmarkt? Dan is een re-integratie opleiding een goed idee.

Wat is het verschil tussen een re-integratie opleiding en een gewone opleiding

Bij een re-integratie opleiding van Fabius wordt hetzelfde lesmateriaal gebruikt als in de standaard cursussen. Het verschil zit in de duur van de cursus. Waar je bij de normale opleidingen één les van drie uur per week volgt, krijg je bij de re-integratie opleidingen twee lessen van drie uur per week. Zo ben je in de helft van de tijd klaar met hetzelfde aantal lesuren.

Redenen om aan een re-integratie opleiding te beginnen

Het kan je zomaar overkomen dat je langere tijd niet aan het werk komt. Belangrijke redenen daarvoor zijn: gebrek aan noodzakelijke opleiding of een opleiding voor een specifieke baan, waar geen vraag (meer) naar is. Ook kan het zijn dat je lange tijd ziek bent geweest of voor bijvoorbeeld je kinderen hebt gezorgd en dat je kennis van je oude beroep is verouderd of weggezakt. In al deze gevallen kun je veel hebben aan een re-integratie opleiding.

Geen zware toelatingseisen

Voor de re-integratie opleidingen van Fabius heb je geen andere vaardigheden nodig da het kunnen spreken en schrijven van Nederlands. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een herintreder bent. Deze opleidingen zijn dus zeer toegankelijk voor iedereen die lang op de bank heeft moeten zitten.

Voordelen van een re-integratie opleiding

De opleiding re-integratie is een goede en passende weg voor iedereen die wil herintreden op de arbeidsmarkt. Dit is belangrijk als je langere tijd niet gewerkt hebt. Meestal kun je tijdens de opleiding ontdekken wat je wensen en mogelijkheden zijn. Je kunt je zo persoonlijk profileren. Je krijgt een oriëntatie op de arbeidsmarkt, leert contacten leggen en meer.