Fishspaal Bergen
Image default
Dienstverlening

Verhuizen voor studenten: drie tips

Als student sta je soms nog met je handen in het haar. Je wordt behandeld als een volwassene, maar woont pas sinds kort op jezelf en hebt in de meeste gevallen ook absoluut niet het budget van een volwassene. Moet jij verhuizen naar een nieuw studentenhuis? Geen paniek! In dit artikel delen we drie tips om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Schakel hulp in

Schakel voldoende hulp in. Als student heb je niet zo heel veel spullen en ook niet het budget voor een verhuisbedrijf, maar je kunt bijvoorbeeld wel studenten verhuizers inhuren. Deze kunnen jou voor een schappelijk tarief helpen met jouw spullen van A naar B te brengen. Zorg anders dat je voldoende mensen uit je omgeving hebt die je kunnen bijstaan tijdens de verhuizing. Regel voldoende studiegenoten en vrienden, je ouders zullen waarschijnlijk ook graag een helpende hand toesteken.

Maak goede afspraken met oude en nieuwe huisgenoten

In studentenhuizen is het soms een beetje vaag wat precies van wie is. Ga daarom ruim voor je verhuizing even om de tafel met je huisgenoten. Welke pan is van wie, welke borden zijn van wie, is het goed als jij de magnetron meeneemt die jij gekocht hebt, maar in principe door het hele huis gebruikt wordt? Het kan dus zo zijn dat je nieuwe dingen moet kopen, omdat je in je oude huis gebruik hebt gemaakt van bijvoorbeeld de borden van je huisgenoot. Vraag ook even goed na bij je nieuwe huisgenoten wat wel en niet gemeenschappelijk gebruikt wordt.

Meet alles op voorhand goed op

Misschien ga je verhuizen omdat je er in ruimte in je nieuwe huis op vooruitgaat. Studentenhuizen staan immers niet bekend om hun enorme ruimte. Toch kan het ook in dat geval een goed idee zijn om je nieuwe kamer en je meubels even goed op te meten. Ook in een kamer met meer vierkante meters kan het zijn dat je bijvoorbeeld door de vorm van je kamer bepaalde spullen niet kwijt kan. Misschien kan je deze spullen voor een vriendenprijsje slijten aan degene die jouw oude kamer nu gaat betrekken, of kan je het tijdelijk opslaan bij je ouders voor wanneer je opnieuw groter gaat wonen.