Fishspaal Bergen
Image default
Toerisme

Alleen reizen en reisverzekeringen vergelijken: lees er hier alles over

Wil je alleen reizen? Je bent niet de enige! Alleen reizen zal je leven veranderen. Begrijp het niet verkeerd, elke vorm van zwerven over deze prachtige planeet zal veranderingen en verbeteringen brengen in het leven van mensen met rusteloze voeten, maar er is iets speciaals aan solo-avonturen. In je eentje reizen betekent dat je op niemand anders kunt vertrouwen om het meeste uit je reizen te halen. Het betekent dat je zelf je plaats in de wereld moet bepalen, de steeds veranderende roep van de wildernis moet omarmen of mijden. Het maakt niet uit waar je heen gaat en wat je doet, het zal je veranderen. Lees hier alles over een reisverzekering vergelijken en alleen reizen.

Je kunt egoïstisch zijn

Voldoen aan ieders interesses is misschien wel het moeilijkste aan reizen met een groep. Sommige mensen willen historische plaatsen en musea bezoeken, terwijl anderen liever wat meer tijd aan het strand doorbrengen, en weer anderen houden meer van wandelen en trektochten maken.

Natuurlijk kun je compromissen sluiten en van alles een beetje doen, zodat iedereen tevreden terugkomt van zijn reis. Net als in een relatie is het sluiten van compromissen essentieel wanneer je met een groep reist.

Maar er is geen noodzaak om compromissen te sluiten als je alleen reist! Een van de grootste voordelen van alleen reizen is dat je niet aan ieders wensen hoeft te voldoen, maar alleen aan die van jezelf.

Wil je niet in dure hotelkamers verblijven? Hoeft ook niet. Geen zin om bij zonsopgang op te staan voor een 8 uur durende trektocht? Hoeft ook niet. Wil je op het strand blijven en de hele dag lezen? Ga je gang en doe dat!

Reis in je eigen tempo, zonder schuldgevoel. Solo reizen gaat allemaal over “me time”: besteed je tijd en geld aan wat JIJ wilt. Maak je plannen op basis van alleen jouw wensen. Geen compromissen. Maak er het beste van, want het is misschien wel de enige keer dat egoïstisch zijn volkomen aanvaardbaar is en niet wordt afgekeurd!

Je hebt meer kans om interessante mensen te ontmoeten

Als je met vrienden of je partner reist, blijf je meestal bij elkaar. Wanneer je alleen reist, ben je meer geneigd om met de lokale bevolking te praten, nieuwe vrienden te maken en gezelliger te worden.

Een van de redenen dat het makkelijker is om mensen te ontmoeten als je alleen reist, is dat je meer aanspreekbaar bent dan wanneer je deel uitmaakt van een groep. Locals en andere reizigers zullen het gemakkelijker hebben om naar je toe te komen en een echte connectie te maken als je alleen bent.

Op dezelfde manier, krijg je een manier om te praten met vreemden wanneer reizen solo – zelfs als je denkt van jezelf als verlegen en asociaal. Als je open bent, glimlachend en over het algemeen innemend, zal de lokale bevolking willen helpen en nemen een belang in je.

Een cruciaal ding om in gedachten te houden is dat solo reizen niet gaat over het zijn op uw eigen voor de gehele reis! Ik zou zo ver gaan om te zeggen dat een van de beste dingen die je kunt doen is mensen ontmoeten en nieuwe vriendschappen sluiten.

Sommige vriendschappen blijven misschien alleen tijdens de reis bestaan, andere kunnen levensveranderend en langdurig zijn.

Je leert jezelf beter kennen

Je zult dingen over jezelf ontdekken die je nog niet wist voordat je in je eentje op reis ging. Net zoals we dingen over anderen veronderstellen zonder ze te kennen, heb jij overtuigingen over jezelf opgebouwd die je door alleen te reizen misschien wel aan diggelen zult slaan.

Als deze reis je iets over jezelf leert, dan is het wel dat je echt vrienden om je heen nodig heb. Het punt is dat als je een solo-reiziger, zul je waarschijnlijk ontdekken meer over wie je bent langs de weg.

Het is makkelijker om geld te besparen in Marokko

Dat voordeel van alleen reizen is discutabel omdat het afhangt van je reisstijl. Maar het is in ieder geval makkelijker om je aan je budget te houden tijdens een soloreis, simpelweg omdat je zelf kiest waar je geld aan uit wilt geven. Jij bepaalt hoeveel je wilt uitgeven en waaraan.

Het is waar, als je alleen reist krijg je niet de “groepskortingen”, maar omdat je alleen geld uitgeeft aan wat JIJ wilt, kun je jezelf toestaan om voor andere dingen de volle prijs te betalen. 

Verblijf in hostels, die zijn veel goedkoper en passen beter bij reisbehoeften (weinig uitgeven aan accommodatie, uitgeven aan goed, lekker eten en activiteiten). Het geld dat je uitspaart, kan je beter besteden aan het afvinken van punten op je bucketlist. Lees hier alles over een reisverzekering Marokko vergelijken.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl