Fishspaal Bergen
Image default
Toerisme

Een dagje Blankenberge

resto blankenberge

Wat denk je als je Blankenberge hoort? U ziet spontaan de pier voor u, de zeedieren van het zeeleven en de vele strandtentjes op de zeedijk. Strandverblijf een dagje in Blankenberge doorgebracht, op zoek naar wat het beste bij jou past!

Blankenberge Tramstation Nieuw

Wanneer je aankomt op station Blankenberge, valt je meteen het vernieuwde station en het nieuwe tramstation op. De groene en blauwe glazen stellen de zee voor en zijn prachtig. Als je met de auto komt, kun je altijd langs lopen, of met de kusttram naar een van de andere kustplaatsen!

Dienst Toerisme Blankenberge Interieur Zwart Wit Strak

Blankenberge wordt geactualiseerd en je kunt het zien op de nieuwe toeristische afdeling. De buitenkant is een prachtig gerestaureerd Belle Epoque gebouw, maar als je de schuifdeur passeert, kom je uit in een strak zwart wit interieur. Witruimte is tenslotte de kleur van Blankenberge! Neem een ​​kaart van de stad mee of laat u inspireren door aankomende evenementen. Je kunt tenslotte op elk moment naar het kustgebied: het zal niet verdwijnen!

Blankenberge Pier Strandverblijf

Een dagje Blankenberge is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de pier of in ieder geval geen foto’s. Hoe moeten mensen anders weten waar u bent geweest? Je kunt ook een wandeling maken onder de pier: de ideale plek om verstoppertje te spelen!

Belle Epoque Centrum Blankenberge Tentoonstelling

Wist je dat Blankenberge de enige kuststad is zonder Beaufort-kunstwerken? Maar maak je geen zorgen: de stad heeft veel mooie huizen uit het schoonheidstijdperk, die op zich al kunstwerken zijn. Maar wil je in zo’n huis blijven? Je kunt hiervoor naar het Belle Epoque Centrum gaan: begin op de bovenste verdieping en loop verder naar beneden. Het huis is vol interactie geworden, waardoor je het leven in die tijd een beetje kunt ervaren. Nog één ding: het hele gebouw is al toegankelijk voor rolstoelgebruikers!

Huisje van Majutte Buitenkant

Kun je geen historisch gebouw zoals ik krijgen? Huisje van Majutte is het kleinste vissershuisje aan de kust (bestaat al sinds 1272!), Je loopt er makkelijk langs als je niet oppast. Dit is tenslotte wat mij is overkomen. Dit kleine witgekalkte huisje staat midden in nieuwere gebouwen en valt niet erg op, maar als je het eenmaal ziet, mis je het nauwelijks. Stoot niet met je hoofd tegen de lage deur, maar loop het gezellige huisje binnen, dat nu gerund wordt door Lena Beernaert en Peter Gadeyne. Naast authentieke items kun je hier ook genieten van Slufferkoeken!

Overzetbootje Aanmeerplaats

Wil jij als een echte zeeman de wind door je haren voelen? Neem dan even de tijd om een ​​veerboottocht te maken van Oosterstaketsel naar de andere kant van Blankenberge. Een boottarief van één euro brengt u onmiddellijk van hek naar hek. Als je op een bepaalde plek een specifieke locatie nodig hebt, kun je natuurlijk altijd een watertaxi nemen!

Palawan-gebouw

Van wandelen in de stad en de trappen in Belle Times Center word je vaak moe. De beste plek om uit te rusten is Paravang, een gebouw dat begon in 1908, waar je comfortabel kunt zitten en kunt genieten van sandwiches of afhaalmaaltijden en kunt genieten van het uitzicht op de jachthaven of het Leopoldpark!

Autodroom Blankenberge

Ik herinner me nog heel goed dat ik als kind op de fiets reed op de houten helling van Lustige Velodroom. Het bestaat sinds 1933 en staat elke zomer open voor jong en oud. Daarnaast kunnen kinderen ook zwerven in Autodroom, dat gaat sneller!

Blankenberge ingang naar Salito Beach

Als je over de zeedijk loopt, laten veel strandtenten je er niet uit. Bij slecht weer zijn ze niet open, maar zodra het warmer wordt en de zon door de wolken gluurt, kun je genieten van cocktails terwijl de (grote) kinderen buiten stoom uitblazen op de speeltuin. De ideale tussenstop (of tussenstop) voor een dagje uit in Brandenburg!

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html