Fishspaal Bergen
Image default
Auto’s en Motoren

De condensor van de airco goed verzorgen met tips van een specialist uit Noord-Brabant

Problemen met de condensor van uw airco zijn erg vervelend. Vooral op warme zomerdagen is de koele lucht vanuit de airco in de auto geen overbodige luxe. Maar als de condensor van de airco niet goed werkt of zelfs kapot is, kunt u dit wel schudden. Om ongemak met de condensor van uw airco te voorkomen, kunt u zelf een aantal voorzorgsmaatregelen treffen volgens de specialisten van RDN uit Noord-Brabant.

Verkoeling dankzij een goed aircosysteem

De condensor is de warmteregelaar van de airco. Dus wanneer deze niet goed werkt, kan de airco uw auto niet meer optimaal koelen. Qua werking kunt u de condensor vergelijken met een radiator, maar deze functioneren beide tegenovergesteld. Een radiator verwarmt lucht, terwijl de condensor verkoelde lucht levert. De airco wordt daarom in de winter niet of nauwelijks gebruikt. In die periode loopt uw airco door uitdroging het risico op lekkages. Daarom is het juist belangrijk om ook in de winter de airco af en toe te gebruiken. Dat is al één manier om een reparatie aan de condensor van de airco bij RDN in Noord-Brabant te voorkomen!

Andere voorzorgsmaatregelen

Tijdens de zomer wordt de airco natuurlijk volop gebruikt. Vooral op erg warme dagen kunt u de airco een handje helpen door voor vertrek de ergste hitte te laten ontsnappen. Hiervoor hoeft u alleen de ramen even te openen. Dit is ook verstandig wanneer u een ventilator, zoals een SPAL-ventilator, in de auto heeft. Anders moet de airco of ventilator extra hard werken om de auto te verkoelen. De laatste voorzorgsmaatregel is het laten doen van een jaarlijkse controle van de airco en condensor bij een specialist, bijvoorbeeld bij RDN in Noord-Brabant.

Ook voor uw ventilator kunt u hier terecht

RDN is een expert op het gebied van ventilatoren en airco’s. Zo is het bedrijf ook gecertificeerd verkoper van de SPAL-ventilator. Het bedrijf draagt hiervoor de titel van Original Equipment Manufacturer (OEM). SPAL is een prestigieus Italiaans kwaliteitsmerk en levert al sinds de jaren vijftig koelventilatoren van topkwaliteit. De SPAL-ventilator bestaat in verschillende uitvoeringen. De specialisten van het bedrijf uit Noord-Brabant helpen u graag met het kiezen voor de beste ventilator, of voeren een controle aan de condensor van uw airco voor u uit.