Fishspaal Bergen
Image default
Vakantie

Ontdek de beste stranden in Brazilië met een huurauto

Brazilië is een van de mooiste landen van Zuid-Amerika. Brazilië ligt direct aan de Atlantische Oceaan en heeft een lange en mooie kustlijn met veel gouden stranden. Veel mensen gaan naar de Braziliaanse stranden om er bruin te worden en te ontspannen. Als je niet op het strand wilt liggen, kun je ook de omliggende heuvels en paden verkennen. Met meer dan 7000 kilometers aan kustlijn en een uitstekend tropisch klimaat, zal het ontdekken van de beste stranden van Brazilië zeker de moeite waard zijn.

Als je wilt strandhoppen in Brazilië, dan kun je het beste een auto huren en een kaart pakken waarmee je je route kunt uitstippelen. Vergelijk hier autoverhuur: Autoprio. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Brazilië, waaronder:

 • Hertz
 • J Brazil Rent a Car
 • Brazil Cars Hires
 • Localiza
 • National
 • Europcar
 • Alamo
 • Movida
 • Budget
 • Unidas
 • Avis
 • Foco Aluguel De Carros

Met zo veel opties van autoverhuurbedrijven, kan je gemakkelijk autoverhuurdiensten en aanbiedingen vergelijken om de meest geschikte huurauto voor je behoeften te vinden. Het is altijd goedkoper om een auto te huren in de stad dan op de luchthaven, maar op de luchthaven zal je het beste aanbod van auto’s en autoverhuurbedrijven vinden. Je kan ook je hotel vragen om een vergelijking van de verschillende autoverhuurdiensten voor je te doen om de tijd te verkorten en een goedkope huurauto hebt tegen dat je incheckt, zodat je klaar bent om de beste Braziliaanse stranden te verkennen.

Hier zijn enkele van de beste stranden in Brazilië die je met je huurauto moet bezoeken.

1. Copacabana

Wie heeft er niet gehoord van het meest bezochte strand van Brazilië, Copacabana? Dit beroemde strand ligt in het hart van de prachtige stad Rio de Janeiro. Op dit strand kan je genieten van het zachte gouden zand. Dit strand is erg populair bij Zuid-Amerikaanse acteurs en modellen en als je geluk hebt, kun je er misschien wel een paar spotten. Dit is ook de perfecte bestemming om naartoe te gaan als je je wilt overgeven aan watersporten zoals surfen, paragliden en andere spannende activiteiten.

Op het strand zijn veel cafés, restaurants en hotels, en er zijn zelfs twee oude forten. Een van de forten heeft ook een militair museum dat de moeite waard is om te bezoeken. Dit beroemde strand is iets meer dan vier kilometer lang en het is er altijd druk.

2. Ilha Grande

Het Ilha Grande, of Groot Eiland, is de volgende bestemming om met je huurauto naartoe te rijden. Dit eiland heeft geen wegen en er zijn geen voertuigen toegestaan. Om hier te komen, moet je je huurauto parkeren bij de pier en een boot nemen naar Vila do Abraao, dat is het belangrijkste dorp op dit eiland. Vanaf hier kan je de vele stranden op het eiland bereiken door te wandelen door het tropische woud of per boot.

Het beroemdste strand hier is het Lopes Mendes-strand, een wit zandstrand dat beroemd is om zijn golven die perfect zijn om op te surfen.

3. Ipanema

Het Ipanema strand is ideaal voor diegenen die niet naar een druk strand als Copacabana willen gaan. Gelegen in de buurt van Copacabana zelf, kan je met je goedkope huurauto op dezelfde dag beide stranden bezoeken. Het Ipanema strand is het strand om naar toe te gaan om te zwemmen en gewoon te ontspannen en te genieten van de zon terwijl je urenlang op het strand ligt zonder dat iemand je stoort. Dit strand is ook een populaire bestemming om te surfen.

https://www.autoprio.nl