Fishspaal Bergen
Image default
Cadeau

Rubiks kubus is eigenlijk een zeer haalbare

Hoe: het leren oplossen van een Rubiks kubus is eigenlijk een zeer haalbare vaardigheid die iedereen kan leren. Ik denk dat het hele proces veel gemakkelijker te volgen is met behulp van visuals. Gelukkig zijn er talloze websites die duidelijke en nauwkeurige video’s bieden om u te helpen de kubus onder de knie te krijgen. Als je de kubus wilt veroveren, moet je een reeks algoritmen leren (in dit geval een reeks wendingen). Nadat je deze hebt geleerd, heb je een nieuwe en indrukwekkende feesttruc om aan je vrienden te laten zien. Meer hierover in het boek.

Waarom? Bij deze uitdaging gaat het erom een ​​nieuwe vaardigheid te leren. Ik neem aan dat je een Rubiks kubus niet al kunt oplossen. Als je kunt, zijn er veel manieren om dit moeilijker te maken en valt er genoeg te ontdekken met deze uitdaging. Het leren oplossen van de kubus vergt focus, geduld en tijd. Zei ik geduld? Ja, daar heb je genoeg van nodig! Het zal ook uw geheugen testen en uw vermogen om complexe instructies op te volgen. Er zijn zoveel goede redenen om het eens te proberen.

Mijn ervaring: ik was er altijd van uitgegaan dat het leren van een Rubiks kubus onmogelijk was. Eerlijk gezegd had ik het idee om het te proberen niet eens opgewonden. Daarom was het voor mij de perfecte uitdaging om me in te storten. Ik dacht niet dat ik het zou kunnen, dus ik wilde die innerlijke weerstand verkennen. Ik kocht een kubus en begon het instructieboekje te volgen dat erbij zat. Na veel hijgen en puffen lukte het me om een ​​van de gezichten daadwerkelijk op te lossen. Dit was een heel spannend moment voor mij. Plots leek de kubus niet meer onmogelijk. Het oplossen ervan is misschien wel een mogelijkheid.

Enige tijd later (waarschijnlijk meer dan ik zou willen toegeven) zat ik op de bank met een opgeloste Rubiks kubus in mijn hand. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Doorzettingsvermogen had zijn vruchten afgeworpen! Ik bracht de volgende dagen door met het herhalen van het proces keer op keer totdat ik het in het geheugen had vastgelegd. Ik kon de kubus nu oplossen zonder instructies op te volgen. Toegegeven, het kostte me minstens 5 minuten om het op te lossen, maar het werd toch opgelost. Met wat oefening slaagde ik erin om mijn oplostijd redelijk consistent onder een minuut te krijgen. Dit is lang niet in de buurt van het wereldrecord van 4,59 seconden (ongelooflijk, ik weet het), maar het is iets waarvan ik NOOIT dacht dat ik het zou kunnen doen.

Conclusie: het is verbazingwekkend wat er werkelijk mogelijk is als u zich ergens voor inzet. Het oplossen van de kubus is niet zo onmogelijk als zijn reputatie impliceert. Het is een prestatie die iedereen kan bereiken als ze het willen proberen. Ik denk dat het heel interessant is hoe de gedachte aan het oplossen van een Rubiks kubus (omdat het te moeilijk is) kan voorkomen dat mensen het zelfs maar proberen. Dit creëert een feedbacklus en nu wordt de Rubiks kubus in de media gebruikt om intelligentie weer te geven. De koude, harde realiteit is dat het eigenlijk een heel leuke en haalbare vaardigheid is die iedereen kan leren. De moeilijkheden die je onderweg tegenkomt, ZULLEN je geduld op de proef stellen, maar dit is waar het om gaat om dingen te doen die je uitdagen.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be