Fishspaal Bergen
Image default
Financieel

Hoe een persoonlijke lening u kan helpen geld te besparen terwijl u schulden aflost?

Afbetalen schulden kunnen lang duren en veel financiële offers vergen. Maar er kan een manier zijn om de terugbetaling van schulden zowel goedkoper als gemakkelijker te maken. In veel gevallen kan het afsluiten van een persoonlijke lening om uw schuld te herfinancieren en te consolideren het ticket zijn om uw kosten te verlagen en het aflossingsproces te vereenvoudigen.

Hier leest u hoe u de kosten voor het aflossen van schulden kunt verlagen met een persoonlijke lening

Persoonlijke leningen kunnen u helpen de totale kosten van het terugbetalen van uw schuld te verlagen als u geld kunt lenen tegen een betaalbare rente en de opbrengst van de lening kunt gebruiken om andere schuldeisers af te betalen.

Als u in aanmerking kan komen voor een persoonlijke lening die een lager tarief heeft dan uw huidige schuld, oversluiten met die persoonlijke lening is vaak een slimme zet. Hoe lager de rente die u betaalt, hoe minder uw schuldeiser elke maand van uw betaling afhaalt, ook al verlaagt u uw hoofdsom niet. Nu meer van uw geld naar de hoofdsom gaat, daalt uw saldo sneller, zelfs zonder grotere betalingen te doen.

Herfinanciering met een persoonlijke lening kan u ook in staat stellen meerdere schulden samen te voegen, zodat u slechts één geldschieter hoeft te betalen in plaats van vele . Dit elimineert een situatie waarin u moet beslissen welke leningen u prioriteit geeft om elke maand extra geld te betalen. Veel mensen gebruiken een schuldensneeuwbalmethode om leningen terug te betalen, waarbij eerst kleinere schulden worden terugbetaald om gemotiveerd te blijven, zelfs als die schulden hoger zijn. Hoewel er psychologische voordelen zijn aan deze strategie, kan het uiteindelijk betekenen dat de schuldaflossing meer kost.

Als je meerdere bestaande schulden hebt geherfinancierd in een persoonlijke lening, hoef je niet de keuze te maken over in welke volgorde u ze moet afbetalen – en mogelijk uzelf geld kost als u kiest voor de sneeuwbalbenadering. In plaats daarvan gaat uw maandelijkse betaling gewoon naar het verminderen van uw totale schuldsaldo, aangezien al uw bestaande leningen worden gecombineerd tot één. Denk ook aan beslissingen die je neemt, heb je schulden dan is het niet verstandig om te gaan kijken naar bedrijfsovername financiering of kiezen voor geld lenen aan je dochter of zoon.

Zal deze aanpak voor u werken?

Herfinanciering van schulden het gebruik van een persoonlijke lening kan je ongetwijfeld in de meeste situaties helpen besparen, maar dat is niet in elke situatie het geval. Deze techniek werkt mogelijk niet voor u als:

  • U niet in aanmerking komt voor een nieuwe persoonlijke lening tegen een lagere rente dan uw bestaande rente. Als u uw tarieven zou moeten verhogen, zou u lenen duurder maken, en deze benadering zou uiteindelijk averechts werken.

  • U leeft boven uw stand. Als u een persoonlijke lening gebruikt om andere schulden, zoals creditcards, terug te betalen, bestaat het risico dat u het saldo op uw kaart opnieuw oploopt nadat u uw kredietlimiet heeft vrijgemaakt. Dit kan u een dubbele schuld opleveren, aangezien u uw persoonlijke leningen en uw nieuwe saldo op uw kaart moet betalen. Als gevolg hiervan wilt u pas herfinancieren als u er zeker van bent dat u het op verantwoorde wijze kunt doen en kunt leven met een budget dat uw uitgaven onder controle houdt.

  • U overweegt over te gaan tot een lening met een veel langere uitbetalingstijd. Als u de tijd verlengt om uw huidige leningen terug te betalen, kan het afbetalen ervan duurder worden omdat u langer rente betaalt. Maanden of jaren langer rente betalen kan de leenkosten verhogen, zelfs als uw nieuwe lening de rente op uw huidige schuld verlaagt.

Buiten deze situaties is een persoonlijke lening vaak een geweldig hulpmiddel om de kosten voor het aflossen van schulden te verlagen Het is de moeite waard om te onderzoeken of deze strategie voor u zou kunnen werken.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/