Fishspaal Bergen
Image default
Financieel

Wat is de beste bron van startkapitaal?

Overweegt u een bedrijf te starten? Hier kun je het geld vandaan halen om het te doen.

Overweegt u een bedrijf te starten? Hier vind je misschien het geld om het te doen.

Overweegt u uw eigen bedrijf te starten? Je hebt op zijn minst wat startkapitaal nodig om het bedrijf van de grond te krijgen.

Het is vaak mogelijk – en raadzaam – om te beginnen met een klein budget en je bedrijf te laten groeien door te herinvesteren zoals het wordt winstgevend. Maar je hebt nog steeds op zijn minst wat geld nodig om aan de slag te gaan. Hoe dat kan is hier https://bkrminilening.nl/ te vinden. Er zijn namelijk vele mogelijkheden. 

Zorg ervoor dat u slim bent over waar dit geld vandaan komt als u hoopt uw bedrijf succesvol te maken. Gelukkig zijn er veel bronnen van startkapitaal, waaronder:

  • Spaargeld

  • Geld uit een persoonlijke lening

  • Geld geleend van familie en vrienden

  • Geld van investeerders

  • Geld van een zakelijke lening

Overweeg zorgvuldig de voor- en nadelen van elke optie om de beste manier te vinden om uw startende bedrijf binnen te halen aan de gang.

Een bedrijf starten met sparen

Spaargeld gebruiken kan de beste manier zijn om een bedrijf te starten. U loopt niet het risico schulden aan te gaan die u moet terugbetalen, zelfs als uw bedrijf niet succesvol is.

Natuurlijk loop je het risico het geld dat je hebt gespaard te verliezen — en je geeft de mogelijkheid op om er andere dingen mee te doen, zoals het beleggen in de aandelenmarkt. Maar als je zeker bent van je idee, kan het investeren van je spaargeld in jezelf een geweldige manier zijn om te zien of je het in je hebt om ondernemer te zijn.

Persoonlijke lening gebruiken om een bedrijf te starten

Als u niet over het spaargeld beschikt om een bedrijf te starten, kunt u een persoonlijke lening aanvragen. Persoonlijke leningen kunnen gemakkelijker in aanmerking komen dan zakelijke leningen en, afhankelijk van uw krediet- en financiële situatie, kunt u mogelijk een lening krijgen met een lage rente.

U bent natuurlijk persoonlijk aansprakelijk voor deze lening, dus u moet deze kunnen terugbetalen, ongeacht hoe het bedrijf presteert. Anders loopt u het risico uw kredietwaardigheid te beschadigen. U moet het risico nemen dat u een lening moet terugbetalen – soms jarenlang – zelfs als het geld dat u hebt geleend niet leidt tot een winstgevend bedrijf.

Lenen van vrienden en familie om een bedrijf te starten

Als u vrienden of familieleden heeft die willen investeren in uw toekomstig succes, kunt u door van hen te lenen voorkomen dat u rente betaalt over een lening als u uw bedrijf van de grond krijgt. Wanneer elke cent telt, kan een renteloze lening van dierbaren het verschil maken in uw vermogen om in een vroeg stadium winst te maken.

Tenzij u er echter zeker van bent dat u het volledige geleende bedrag kunt terugbetalen, zelfs als het bedrijf niet succesvol is, wilt u deze optie misschien vermijden, anders riskeert u schade aan uw relaties door een onbetaalde lening. Op https://zonder-bkr-lenen.com/ leggen wij u alle risico’s uit. 

Geld van investeerders gebruiken om een bedrijf te starten

Afhankelijk van het soort bedrijfsidee dat u heeft, kunt u wellicht investeerders vinden die bereid zijn wat geld in te zamelen.

Er zijn veel manieren om investeerders te vinden, van het gebruik van online websites zoals Kickstarter tot het benaderen van durfkapitaal bedrijven voor een substantiële investering. Beleggers zullen echter alleen geïnteresseerd zijn als u een echt innovatief product, een solide businessplan en sterke redenen heeft om aan te nemen dat u een succes zult worden.

Afhankelijk van hoe een investering is gestructureerd, zult u beleggers iets moeten beloven. Dit kan variëren van een gratis vroege versie van het product voor kleine individuele investeerders tot het opgeven van een gedeeltelijk eigendomsbelang in uw bedrijf aan degenen die aanzienlijke investeringen doen.

Als je de volledige controle wilt behouden en niets wilt beleven, is dit niet de juiste aanpak — maar het voordeel van het werven van investeerders is dat je het risico deelt als dingen niet lukken.

Geld krijgen van een zakelijke lening om een bedrijf te starten

In sommige gevallen is het ook mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Dit kan worden gegarandeerd door de Small Business Administration (SBA) of door een geldschieter zonder een SBA-garantie (hoewel door SBA gedekte leningen vaak lagere rentetarieven hebben).

Zakelijke leningen kunnen moeilijk in aanmerking komen voor . En als uw bedrijf nog geen krediet heeft, moet u waarschijnlijk persoonlijk garant staan voor de lening – wat betekent dat u uw eigen activa in gevaar brengt.

Toch, als je een solide businessplan hebt, kun je misschien een zakelijke lening krijgen. En als u een gevestigd winstgevend bedrijf heeft, zou het gemakkelijker moeten zijn om een zakelijke lening te krijgen.

Welke optie is geschikt voor u?

De juiste financieringsbron voor uw bedrijf hangt af van het type bedrijf dat u start, de fondsen waarvoor u in aanmerking komt of kunt krijgen, en hoe bereidt u bent om uw persoonlijke bezittingen op het spel te zetten.

Overweeg zorgvuldig de voor- en nadelen van elke financieringsoptie, zodat u de juiste keuze kunt maken nadat u de voordelen en risico’s hebt overwogen.

Heeft u een creditcard nodig voor uw startup? Bekijk de lijst van The Ascent met de beste zakelijke creditcards voor startups.

https://bkrminilening.nl/lening/200-euro-minilening/