Fishspaal Bergen
Image default
Rechten

Hulp bij letselschade: lees hier over de mensen achter van der Toorn

Slachtoffers van ongevallen weten tegenwoordig meer dan twintig jaar geleden. Zij weten wanneer zij de politie moeten bellen, hun autodienst en verzekeringsmaatschappij op de hoogte moeten brengen en zelfs een letselschadeadvocaat moeten bellen voor advies.

Maar veel mensen begrijpen niet dat de rechten van gewonde passagiers vergelijkbaar zijn met de rechten van gewonde bestuurders. Passagiers die begrijpen hun rechten en de letselschade proces en bel een auto-ongeluk advocaat voor betere schikking resultaten. Hulp nodig bij letselschade? Lees hier over de mensen achter van der Toorn.

Als passagier heb je recht op schadevergoeding

Passagiers hebben dezelfde rechten om betaald te worden voor hun verwondingen als bestuurders. Een auto-ongeluk advocatenkantoor kan u helpen een rechtszaak aan te spannen als de verantwoordelijke bestuurder verzekeringsmaatschappij weigert te betalen.

  • Verloren loon – Auto-ongeluk slachtoffers verliezen soms hun huis, auto, en andere persoonlijke eigendommen. Ze lijden vaak aan een laag gevoel van eigenwaarde als ze niet kunnen helpen om voor hun gezin te zorgen. De wet van Californië staat slachtoffers van ongevallen toe om verloren loon terug te vorderen wanneer iemand anders verantwoordelijk was voor hun verwondingen.

  • Compensatie voor medische rekeningen – U kunt schadevergoeding eisen voor verwondingen zoals doktersrekeningen, spoedeisende hulp, chirurgische kosten, diagnostische tests, intramurale zorg, geneesmiddelen, fysiotherapie, chiropractische zorg, onder andere.

  • Pijn en lijden en niet-economische schade – De wet van Californië voorziet in de vergoeding van pijn en lijden en andere niet-economische schade, inclusief maar niet beperkt tot het volgende. Emotioneel leed, fysieke pijn en lijden, verlies van consortium, verlies van gemeenschap en kameraadschap, ongemak en verlies van reputatie.

Wie veroorzaakte het ongeval?

Het bedrag dat u ontvangt hangt af van wie het ongeval heeft veroorzaakt en hoeveel aansprakelijkheidsverzekering en persoonlijke bezittingen beschikbaar zijn.

  • De bestuurder van uw auto veroorzaakte het ongeval – Als de bestuurder van het voertuig waarin u zat het ongeval veroorzaakte, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Het maakt niet uit of het een één- of meervoudig ongeval was. U kunt compensatie zoeken via de autoverzekering en paraplupolis van de bestuurder of betaling verkrijgen via de verkoop van hun activa.

  • De bestuurder van de andere auto veroorzaakte het ongeval – Zowel u als de bestuurder van het voertuig waarin u zich bevindt kan schadevergoeding zoeken voor uw verwondingen.

  • Een onverzekerde/onderverzekerd bestuurder veroorzaakte het ongeval – Overweeg het volgende scenario waarin een andere bestuurder verantwoordelijk wordt gehouden voor uw verwondingen. Als de andere bestuurder onderverzekerd is, zal zijn maatschappij betalen tot aan de beschikbare aansprakelijkheidslimieten. Vervolgens kan de verzekeringsmaatschappij van het voertuig waarin u zich bevond het resterende bedrag van het vonnis betalen. Als u gewond bent geraakt bij een onverzekerd/onderverzekerd auto-ongeluk, bel dan een auto-ongeluk advocaat voor hulp.

  • U veroorzaakte het ongeval – pure comparatieve nalatigheid wet stelt dat iedereen verantwoordelijk is voor verwondingen die ze veroorzaken als gevolg van gebrek aan gewone zorg. Als u gewond raakt bij een ongeval, kunt u schadevergoeding verzamelen voor het bedrag dat u niet verantwoordelijk werd gehouden. Laten we aannemen dat een jury zegt dat u voor 80 procent verantwoordelijk bent voor een ongeval en verwondingen heeft opgelopen die in totaal $100.000 bedragen. Gebaseerd op het percentage van schuld, zou u recht hebben op $20.000 aan schadevergoeding. Bekijk hier smartengeld voorbeelden.

 

http://letselschadebureau.nl

Gerelateerde artikelen

Met mediation bij scheiden zorg je voor duidelijke afspraken