Fishspaal Bergen
Image default
Rechten

Met mediation bij scheiden zorg je voor duidelijke afspraken

Als je gaat scheiden kan daar nogal wat onrust en externe factoren bij komen kijken. Je wilt dat het allemaal goed en netjes wordt afgehandeld, maar wanneer je in een geschil met elkaar terecht komt kan dat behoorlijk vervelend zijn. Je kunt dan gebruik maken van de externe mediation bij scheiden. Dat betekent dat er een tussenpersoon tussen jullie in komt te staan die zorgt dat de communicatie op een normale manier zal verlopen. Daarnaast is het belangrijkste onderdeel van het inzetten van de mediation bij scheiden dat er wordt gekeken naar het vinden van een oplossing van het probleem waar jullie nu mee te maken hebben. Dat kan een financieel probleem zijn, maar dat kan ook bijvoorbeeld juridisch zijn, dat betrekking heeft op bijvoorbeeld de kinderen of het bedrag dat moet worden betaald aan alimentatie. 

Communiceren is erg belangrijk

Het belangrijkste is dat er goed met elkaar kan worden gecommuniceerd, zodat er geen misvattingen ontstaan. Hierdoor wordt een ruzie vaak alleen maar erger en gebeuren er  straks nog meer zaken waar jullie eigenlijk allebei niet op zitten te wachten. Schakel dus snel de mediation bij scheiden in, zodat je dit allemaal kunt voorkomen en zo snel mogelijk door de scheiding heen zult zijn. Je krijgt een begeleiding van het begin tot en met het einde van het traject. Dit wordt zo volledig mogelijk voor je verzorgd. 

Eigen mediator toewijzen

De mediation bij scheiden staat voor je klaar en geeft je graag voorafgaand aan een eventuele samenwerking een gratis en vrijblijvend advies. Hiermee kan je vervolgens zelf kiezen of je met de mediation bij scheiden in zee wilt gaan. Je krijgt een juiste mediator toegewezen die het meeste ervaring heeft met het probleem waar jullie mee kampen. Daarnaast krijg je ook nog een gratis eerste kennismakingsgesprek met een van de specialisten die hier werkzaam zijn.