Fishspaal Bergen
Image default
Bedrijven

Opslagruimte Utrecht gezocht voor de lange termijn?

Opslagruimte Utrecht is een ideale oplossing als je zoals wij van plan bent om de wereld rond te gaan reizen. Het was absoluut geen eenvoudige beslissing om een rondreis te plannen, want wat doe je toch met al je spullen? Na wat overpeinzingen kwamen we toch tot de conclusie dat gebruik maken van de faciliteiten van de Opslagman met een vestiging in Utrecht voor ons het allerbeste was. Het plan was zo gemaakt tussen manlief en mijzelf, maar de realiteit was toch net wat anders. Precies twee kinderen, een kat en een huis vol met spullen. De kinderen? Makkelijk. Ze gingen natuurlijk met ons mee. De kat? Een 2,5 uur durende rit en hij rolde in kattenkruid op oma’s vloer. Maar onze spullen waren een groter probleem. Wat moest in godsnaam met al onze spullen als we zo lang van huis gaan? In dit blog een aantal geweldige tips voor lange termijn opslag uit eigen ervaring.

Geen opslagruimte Utrecht? Geef je spullen weg 

Als je het niet ziet zitten om een opslagruimte Utrecht voor de lange termijn te huren, kun je er natuurlijk voor kiezen om je spullen weg te geven. Als je reislustig bent, je niet gebonden voelt aan een plek en geen emotionele waarde hecht aan spullen, is dit een prima oplossing die ook nog eens geen geld kost. Wil je toch nog een extra euro hebben voor je lange reis, kun je er ook voor kiezen je spullen te verkopen. Houd er dan wel rekening mee dat het huren van een opslagruimte uiteindelijk goedkoper is dan al je spullen opnieuw kopen als je na zes maanden of een jaar weer terugkeert. Je kunt natuurlijk ook zowel spullen weggeven, verkopen én opslaan. Dan heb je een veel kleinere én goedkopere ruimte nodig.

Je huis volledig gemeubileerd verhuren

Verleidelijk, maar er zijn een paar problemen. Je moet nog steeds opslagruimte vinden voor je persoonlijke spullen en alles wat bijzonder waardevol is. Er is ook altijd een gevaar dat een huurder je meubels kapot maakt of beschadigt. Door een huurovereenkomst ben je verplicht op een specifieke datum weer terug te komen. Als je pas terug wilt keren wanneer je dat zelf wilt, is dat vaak geen oplossing.

Hé maatje, heb je ruimte in je kelder?

Het probleem van vrienden of familie vragen of ze nog wat plek hebben in hun garage of kelder is dat zij net zoveel spullen hebben als jij. Iedereen heeft te veel spullen. Niet alleen hebben ze vaak geen plaats voor jouw spullen, ze hebben amper plaats voor hun eigen spullen. Voordeel:  Goedkoop. Nadeel: Geïrriteerde vrienden/familie als het langer duurt dan verwacht.

De voordelen van opslagruimte huren in Utrecht bij Opslagman:  Je kunt terugkomen wanneer jij dat wilt. De opslagruimtes zijn uitstekend, veilig en overdekt. Waardoor er goed op je spullen wordt gepast. Geen ruzie met familie of vrienden.