Fishspaal Bergen
Image default
Aanbiedingen

PC kopen? Heb je al gedacht aan deze randapparatuur?

Wanneer je van plan bent om een pc te kopen, dan gaat dat wel even iets anders in zijn werk dan wanneer je een laptop wilt aanschaffen. Bij een laptop zijn het beeldscherm, het toetsenbord, de muis en de speakers al ingebouwd. Bij een pc zul je al deze onderdelen er los bij moeten kopen. Het wordt ook wel randapparatuur genoemd. Maar welke randapparatuur is nu echt onmisbaar voor bij jouw pc? Je leest het allemaal in deze blog. Lees daarom snel verder!

Een beeldscherm

Het voelt misschien een beetje gek om het beeldscherm of de monitor tot de randapparatuur te rekenen. Een monitor is namelijk onmisbaar. Zonder een aangesloten beeldscherm kun je eigenlijk helemaal niets met jouw pc beginnen. Want hoe wil je anders datgene wat je op je pc aan het doen bent tevoorschijn toveren? Beeldschermen komen in verschillende soorten, afmetingen en prijsklassen. Wil je graag een monitor kopen? Dan ben je bij Azerty aan het juiste adres!

Een toetsenbord

Eigenlijk net zo essentieel is het toetsenbord. Dankzij het toetsenbord kun je jouw pc als het ware ‘bedienen’. Zo kun je onder meer commando’s ingeven, maar ook teksten typen bijvoorbeeld. Afhankelijk van je gebruiksdoel kun je kiezen uit verschillende soorten toetsenborden. Van verlichte gaming toetsenborden tot ergonomische toetsenborden. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit bedrade en draadloze varianten. Zo is er een geschikt toetsenbord voor iedereen.

Een muis (die niet piept) 

Voor het aanklikken en openen van programma’s, documenten en andere bestanden is een muis erg handig. Hoewel je met de commando’s op het toetsenbord veel kunt bereiken, is het vaak wel behoorlijk omslachtig. Met de muis geef je jouw pc met een enkele of dubbele klik aan wat er moet gebeuren. Ook muizen komen in verschillende soorten. Niet alleen grijs en piepend…

Een speakersetje 

Daar waar een laptop al ingebouwde speakers heeft, zul je voor jouw pc toch echt een los speakersetje moeten aanschaffen wil je geluiden kunnen afspelen. Gebruik je jouw pc in een omgeving waar anderen last kunnen hebben van de geluiden? Dan is een headset wellicht een betere optie. Zo weet je zeker dat je anderen niet stoort.

https://azerty.nl/