Fishspaal Bergen
Image default
Dienstverlening

Hoe weet ik hoe groot mijn zonnepaneelsysteem moet zijn?

“Hoe groot moet de grootte van mijn systeem zijn?” is een van de vele vragen die de meeste mensen hebben bij het overwegen van zonne-energie. Hier zijn een paar factoren die u kunnen helpen die vraag te beantwoorden. Pas uw systeem aan uw behoeften aan Het is gebruikelijk in de branche om voldoende panelen te installeren om 100 procent van uw huidige elektriciteitsbehoeften te dekken. Om dit te doen, moet uw zonne-installateur een jaarwaarde van uw vorige energierekeningen zien om uw maand- en jaargemiddelde te berekenen.

Moet ik mijn systeem aanzienlijk te groot maken?

Voor de meeste huizen of bedrijven is het normaal gesproken niet logisch om uw systeem aanzienlijk te groot te maken om uw behoeften te overtreffen, aangezien dit waarschijnlijk niet leidt tot extra besparingen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zullen de meeste nutsbedrijven geen extra netto-meetkredieten uitkeren voor de productie van zonnestelsels die uw behoeften met meer dan 120 procent overtreffen.

Er zijn echter een paar uitzonderingen. Als u van plan bent iets aan uw huis of bedrijf toe te voegen of aan te vullen waardoor uw elektriciteitsbehoefte aanzienlijk zal toenemen (bijv. een zwembad, extra vierkante meters, nieuwe machines of een elektrisch voertuig), dan moet u ervoor zorgen dat uw zonne-installateur is hiervan op de hoogte, zodat ze uw systeem kunnen aanpassen aan de extra vraag. Bovendien, als u een netgekoppeld systeem gebruikt, maar van plan bent een batterijback-up toe te voegen, moet u rekening houden met de juiste grootte van de batterijopslagcapaciteit.

Productiepotentieel of installatiekosten

Als u samenwerkt met een gekwalificeerde en ervaren zonne-installateur, moeten zij een beoordeling van uw locatie uitvoeren om het zonne-energiepotentieel van uw eigendom te bepalen. Met behulp van software die simulaties kan uitvoeren om de potentiële jaarlijkse productie van elk paneel te bepalen, kunnen ze het aantal en de locatie van de panelen bepalen. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat u geen onnodige of inefficiënte panelen installeert. Ook handig om te weten is dat de zonnepanelen beschermd moeten worden tegen het harde weer en vogels in Nederland. Hoe meer zonnepanelen, hoe groter de kans hierop. U kunt meer lezen op https://zonnepanelenvogelvrij.be/eksters-verjagen/.

Installatiekosten 

De grootte van uw systeem heeft uiteraard invloed op de kosten van uw installatie. Wanneer u zonne-PV-systemen overweegt, moet u rekening houden met de kosten van uw installatie, inclusief alle belastingverminderingen, kortingen of stimulansen die mogelijk beschikbaar zijn voor in aanmerking komende systemen.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/