Fishspaal Bergen
Image default
Gezondheid

Zes tips om misselijkheid door stress te verminderen

Hoewel stress een normaal onderdeel van het leven is en onmogelijk te vermijden is, is er goed nieuws. U kunt uw stress beheersen, zodat het de impact op uw maag vermindert en daardoor de misselijkheid door stress kunt verminderen. Hier zijn zes tips die u kunnen helpen stress EN de gerelateerde buikproblemen te verminderen.

Deze tips zijn van Nick de Waard die expert is op het gebied van misselijkheid en stress. Als je meer wilt lezen over misselijkheid door stress, lees dan dit artikel.

  • Neem korte pauzes en adem. Als het goed wordt gedaan, kan dit echt helpen. Stop om de paar uur met wat je aan het doen bent en doe een minuut lang langzaam en rustig diep ademhalen. Je zult versteld staan ​​van de resultaten. Je ademhaling moet heel langzaam, stil en door je neus zijn. Duw je maag naar buiten als je inademt en laat hem leeglopen als je uitademt.
    Zeg gewoon nee. Alles proberen te doen en iedereen altijd tevreden stellen is een trefzeker recept voor stress. Ken je grenzen en accepteer geen extra verantwoordelijkheden als je ze bijna bereikt hebt.
  • Sport of doe yoga. Lichamelijke activiteit is een geweldige manier om stress te verminderen, al is het maar voor een kwartiertje per dag. Wanneer u oefent, maakt uw lichaam chemicaliën vrij die endorfines worden genoemd en die een wisselwerking hebben met receptoren in uw hersenen en een positief gevoel in uw lichaam veroorzaken.
  • In plaats van je druk te maken over dingen waar je geen controle over hebt, focus je op de dingen die je wel kunt beheersen, zoals hoe je ervoor kiest om op problemen te reageren. Uw reactie is uw keuze, inclusief hoe u reageert op uw maagproblemen. Het accepteren van maagproblemen zal uw angst verminderen en uw symptomen beteugelen. Als u zich zorgen maakt over uw maag, worden uw symptomen alleen maar erger.
  • Luister dagelijks naar een begeleide ontspanningsoefening. Je zult je niet alleen ontspannen voelen terwijl je het doet, maar de meeste mensen ervaren ook een gevoel van rust dat urenlang aanhoudt.
  • Zoek de hulp van een therapeut die gespecialiseerd is in angst. Het is vaak te moeilijk om alleen met chronische zorgen en gecompliceerde angsten om te gaan. Een ervaren Cognitief Gedragstherapeut weet wat hij moet doen. Je kunt een therapeut vinden op ADAA.org.

Het kost moeite om stress en de impact ervan op de maag te verminderen. Deze suggesties kunnen werken als u ze correct implementeert en als u er een dagelijkse prioriteit van maakt. Echter, het verwachten van onmiddellijke resultaten en 100% afwezigheid van symptomen zal uw frustratie en symptomen alleen maar vergroten. Acceptatie van een zekere mate van maagklachten is belangrijk.

Kijk tot slot eens naar je eetpatroon. Van bepaalde voedingsmiddelen is bekend dat ze de maag irriteren. Raadpleeg een arts en probeer de aanbevolen medische behandelingen. Veel maagaandoeningen kunnen niet worden opgelost met alleen stressvermindering. Je moet de biologische, psychologische en sociale aspecten aanpakken bij het oplossen van darmgerelateerde problemen.

https://nickdewaard.nl/misselijk-door-stress/

Gerelateerde artikelen

Wil jij je weer gezond en fit voelen? Onze diëtiste in Losser helpt u verder!

De detox filosofie van Sapje

5x de beste antikatertips | anti katermiddeltjes