Fishspaal Bergen
Image default
Zakelijk

Audio upgrade auto goed uitzoeken

Met uitzondering van de duurdere automerken, is het bij de meeste auto’s beroerd gesteld met het audiosysteem. Fabrikanten proberen de auto zo voordelig mogelijk in de markt te zetten en dit betekent dat ze zo goedkoop mogelijk hun onderdelen inkopen. Op veiligheidszaken zoals airbags, ABS, rijhulpsystemen en tractie controle willen fabrikanten liever niet bezuinigen. Incidenten die tot onveilige situaties leiden zijn al slecht genoeg voor de reputatie van de fabrikant, maar als het aan het licht komt dat de fabrikant een goedkope deal op de airbags heeft gescoord, dan is de kans groot dat het niet meer goed komt met de betreffende fabrikant.

Fabrikant bezuinigt op het audiosysteem

Het is voor fabrikanten veel lucratiever om op het audiosysteem te bezuinigen. Een kwalitatief minder goed audiosysteem zal nooit tot een veiligheidsrisico leiden. En de fabrikanten weten dat veel mensen helemaal geen waarde hechten aan knap geluid in de auto. Maar als je wel van een goed stukje muziek onderweg houdt, dan ga je je enorm irriteren aan slecht geluid. Een Audio upgrade voor je auto is dan een goed idee. Afhankelijk van je eisen en wensen, kun je een mooie audio upgrade voor je auto samenstellen.

Audio upgrade voor je auto goed uitzoeken

Het is niet verstandig om zomaar lukraak op een website nieuwe speakers en/of een versterker te bestellen. Om echt goed geluid in je auto te ervaren, is het beter om de audio upgrade voor jouw auto van te voren goed uit te zoeken. Niet elke audio set komt in iedere auto goed tot zijn recht. Voor een MPV heb je een andere configuratie nodig dan voor een cabrio. Je kunt er het beste voor kiezen om je met je auto te melden en je bij een gerenommeerde specialist voor te laten lichten.

Resonerende panelen aanpakken

Je moet er ook altijd aan denken om resonerende panelen aan te pakken. Het kan gebeuren dat je na het inbouwen van je nieuwe speakers en de subwoofer bij iets hoger volume ineens last krijgt van resonerende panelen in de deuren. Dit kan je leverancier meestal eenvoudig voor je oplossen.