Fishspaal Bergen
Image default
Vakantie

Camping en Glamping in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken. Maar wist je dat deze regio ook een ideale bestemming is voor kampeer- en glampingliefhebbers? In dit artikel ontdek je de charme van campings en glampings in Noord-Frankrijk, van Bretagne tot de Franse Alpen.

Camping in Noord-Frankrijk biedt een gevarieerde ervaring voor reizigers. Als je Bretagne bezoekt, kun je genieten van de ruige kustlijn, oude kastelen en charmante dorpjes. Er zijn tal van campings in de regio die perfect zijn voor gezinnen en natuurliefhebbers. Kampeer in de buurt van de beroemde Mont Saint-Michel en ervaar de magische getijdenverschillen of verblijf in een van de vele campings langs de kust en geniet van eindeloze strandwandelingen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer luxe ervaring, biedt glamping in Noord-Frankrijk de perfecte oplossing. Glamping, een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’, combineert de geneugten van kamperen met comfort en stijl. In de Franse Alpen kun je bijvoorbeeld glampingsites vinden die luxueuze tenten en hutten aanbieden met een prachtig uitzicht op de bergen. Geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten en ontspan in een bubbelbad onder de sterren.

Noord-Frankrijk heeft ook veel campings in de buurt van bruisende steden zoals Parijs, Lille en Straatsburg. Deze campings zijn ideaal voor reizigers die de stadsattracties willen verkennen, maar ’s avonds terug willen keren naar een rustige natuurlijke omgeving.

Of je nu kiest voor traditioneel kamperen of de luxe van glamping, Noord-Frankrijk biedt een scala aan mogelijkheden voor kampeerliefhebbers. Ontdek de rijke cultuur, adembenemende natuurlijke schoonheid en heerlijke gerechten van deze regio terwijl je geniet van een onvergetelijke kampeerervaring.

https://glampings.nl/