Fishspaal Bergen
Image default
Vakantie

Motorreis Noordkaap, het einde van de wereld

Een leuke Motorreis door Noordkaap, dat is zonder meer het hele grote doel van onze drie motorrijders. Zij zijn geboren en getogen in het mooie en gezellige Brabantse dorp Erp. We komen nog even terug op een fragment uit een vorig verhaal. We hadden het toen over het leuke en onmiskenbare feit dat Guus Meeuwis is geboren in Mariahout. Hij is geboren in een mooi en oud klooster aan de rand van dit kleine dorp. Maar pas op wel een eigen kerk en een eigen basisschool, waar hard voor geknokt wordt.

Prachtige Noorse truien en vesten te koop in Noorwegen

Motorreis Noordkaap. Er wordt in Mariahout hard gestreden om de eigen basisschool te behouden. De inwoners van Mariahout vinden dat heel erg belangrijk. Op die manier kan de volstrekt eigen identiteit, het eigen karakter van het mooie dorp worden behouden. En dat is belangrijk met het oog op de toekomst. De tijd gaat snel, wat zeg ik de tijd gaat supersnel voorbij. En je kunt hoog of laag springen maar je kunt daar helemaal niets aan veranderen. Ook al zou je dat heel erg graag willen. Aan de wijzers van de klok gaan hangen helpt ook niet. Motorreis Noordkaap.

Noorse fjorden zijn fabelachtig mooi

Motorreis Noordkaap. Want ook als je alle kracht, alle inzet die je hebt er tegenaan gooit, lukt het niet om die verdomde klok tegen te houden. Nee, zelfs niet een paar luttele seconden. Een eigen basisschool is heel belangrijk voor een dorp. Mensen die geboren en getogen zijn in bijvoorbeeld Mariahout kunnen dan hun kinderen in hun eigen dorp de basisschool laten bezoeken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Je zou zelfs kunnen stellen dat die kinderen de garantie vormen voor het blijven bestaan van het dorp in de toekomst. Motorreis Noordkaap.