Fishspaal Bergen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Elektronische toegangssystemen: zo werken ze

Elektronische toegangssystemen, hoe werken deze eigenlijk? Een elektronisch toegangssysteem kan bediend worden zonder een fysieke sleutel. De slimme technologie in het elektronische toegangssysteem maakt het mogelijk dat elk slot kan communiceren met een app, een vingerscan, druppel, pincode, tag of een afstandsbediening. Een elektronisch toegangssysteem is erg aantrekkelijk en kan perfect in een bedrijfspand worden toegepast. In dit artikel vertellen wij je voor wie elektronische toegangscontrole geschikt is en gaan we dieper in op de manieren waarop deze bediend kan worden. Lees snel verder voor meer informatie.

Waarvoor is elektrische toegangscontrole geschikt?

Er zijn diverse plekken waarvoor elektronische toegangssystemen uitermate geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de volgende plekken: – Kantoor: wanneer je niet telkens weer sleutels bij wilt laten maken of je zorgen wilt maken over verlies van sleutels door medewerkers, is elektronische toegangscontrole ideaal. Met een elektronisch toegangssysteem zorg je voor een goede toegangscontrole voor je bedrijfspand. Daarbij kun je als beheerder zelf instellen wie toegang tot welke ruimte heeft en de druppel of tag vanaf een afstand uitschakelen als een medewerker deze kwijtraakt. – In huis: ook particulieren gebruiken steeds vaker elektronische toegangssystemen. Zo kunnen de kinderen eenvoudig naar binnen zonder sleutel en bijvoorbeeld de deur openen via een vingerscan of een app op de telefoon. Iedereen die een app, tag of pincode heeft, kan de woning betreden. Ook kun je zo precies zien wie er wanneer thuis was. Als je werkt kun je dus precies zien of de kinderen of je partner thuis zijn. – B&B, hotel of ander gastenverblijf: wanneer je over een gastenverblijf beschikt, kun je je gasten eenvoudig toegang tot het appartement geven middels elektrische toegangscontrole. Dit kun je met een speciaal codepaneel combineren. Je stelt zelf in hoe lang de code actief is en communiceert de code naar de gasten toe. Zo hoeven ze geen gebruik meer te maken van een sleutel.

Hoe elektronisch toegang verkrijgen?

Er zijn verschillende manieren om elektronische toegang te verkrijgen tot bijvoorbeeld de voordeur of een specifieke ruimte. Deze manieren hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Via de smartphone

Via de smartphone zijn elektronische toegangssystemen vrij eenvoudig te bedienen. Je hebt zo geen sleutels meer op zak, maar hoeft enkel je telefoon te gebruiken. Met slechts een paar drukken op de knop kun je een elektronisch deurslot snel bedienen. Je installeert de app die bij het deurslot hoort en kunt deze vervolgens opene via Wifi of Bluetooth. Met Wifi is het slot via vrijwel elke locatie erg eenvoudig te openen. Je kunt het de digitale sleutels en autorisatie beheren via de app. Een slot via de smartphone bedienen is een van de meest eenvoudige manieren om elektronisch toegang te krijgen.

Met vingerbediening

Het is ook mogelijk om te kiezen voor het bedienen van sloten middels vingerbediening. Hierbij wordt iedere unieke vingerafdruk door een scanner herkend. Wanneer de identificatie geslaagd is, zal de deur zich openen. Vingerscanners voldoen aan diverse veiligheidseisen en zijn ontwikkeld om zowel manipulatie als misbruik tegen te gaan. Er zijn geen pasjes of andere hulpmiddelen benodigd, waardoor je op kosten kunt besparen. Je bent immers geen geld meer kwijt aan het laten maken van allerlei elektronische pasjes of druppels.

Met een afstandsbediening

Met een afstandsbediening kun je een slot ook eenvoudig openen. Echter is het bereik van een afstandsbediening meer beperkt dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het openen van een slot via de smartphone.

Met een pincode

Middels een codepaneel naast de deur kunnen medewerkers door een speciale pincode in te toetsen toegang krijgen tot de deur. Ook bij een vingerscan heb je bij het openen van een slim deurslot geen sleutel nodig. Zo hoef je je geen zorgen te maken met betrekking tot het kwijtraken van een sleutel.

Druppel of tag

Een druppel of tag behoort tot een van de fijnste elektronische toegangssystemen. Hierbij wordt een tag of druppel aan een gebruiker gekoppeld. De gebruiker heeft enkel toegang op specifieke tijdstippen. Deze zijn vastgelegd in het systeem. Een tag of druppel is erg duurzaam en gaat jaren mee. Mochten ze toch gestolen worden of kwijt zijn geraakt, dan kunnen deze eenvoudig vanaf een afstand uitgeprogrammeerd worden. Bedenk goed of je een pas, druppel of tag wenst.

Kies voor een elektronisch toegangssysteem van GET

Je weet nu dat elektronische toegangssystemen diverse mogelijkheden te bieden hebben en ook welke er zoal zijn. Het beste kun je bekijken waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat en voor welke situatie je elektronische toegangscontrole wenst. Met de elektronische toegangscontrole van GET zit je in elk geval altijd goed. Wij kunnen elke beveiligingsvraag aan en horen graag wat jouw wensen zijn. Of je nu alleen een specifieke ruimte wilt beveiligen, de voordeur, een bouwwerf of een inkom, wij zijn je graag van dienst. WIj zorgen ervoor dat jouw elektronische toegangssystemen geheel op elkaar aansluiten en je bedrijfsbeveiliging versterken.

https://www.get.nl/