Fishspaal Bergen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe bestraat je een terras?

Kies het soort bestrating

Terrassen en paden zorgen voor structuur in uw tuin. Daarnaast kunnen het echte stijlelementen zijn in uw tuin. Het is een flinke klus, maar zal uiteindelijk veel tuinplezier opleveren!

 

Allereerst dient u het soort bestrating uit te kiezen. Het materiaal moet passen bij de stijl van uw tuin en eventuele beplanting. U kunt denken aan beton, gebakken bestrating en keramiek. Beton is tegenwoordig in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Van een ‘eenvoudige’ klinker tot een luxe tegel: voor ieder budget is iets passends te verkrijgen. Daarnaast is beton niet alleen verkrijgbaar in de standaard betonkleur, maar ook in andere kleuren door toevoeging van verschillende grondstoffen.

 

Gebakken bestrating is een echte klassieker. De gebakken walen zorgen voor een nostalgische sfeer in uw tuin en zijn tijdloos.

 

Dan nog de trend van nu: de keramische tegel. Deze is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het voordeel van de keramische tegel is dat hij slijtvast en onderhoudsarm is.

 

Kijk voor inspiratie eens op https://vanengelenhovenbestrating.nl/projecten/.

Werkwijze

Allereerst dient u, indien aanwezig, de oude bestrating te verwijderen. Vervolgens zet u met piketpaaltjes en touw de maten van de nieuwe bestrating uit. Graaf het terras uit totdat het een diepte van circa 15-20 cm heeft. Leg hierin een laag geel zand. Druk dit goed aan en strijk het glad. Let op: zorg voor een goede afloop zodat het water niet op de bestrating blijft staan. Houd een verval van circa 1 cm aan.

 

Plaats opsluitbanden op de rand waar de bestrating zal eindigen. Dit zorgt ervoor dat de bestrating op zijn plaats blijft. Deze opsluitbanden moeten iets lager liggen dan de bestrating zelf.

 

En dan is het nu tijd om de bestrating te gaan leggen. Werk hierbij van buiten naar binnen en maak gebruik van een waterpas. Tussen de tegels dient u circa 3 millimeter ruimte te laten. De bestrating kan namelijk uit gaan zetten en weer krimpen door veranderende weersomstandigheden.

 

Tot slot vult u de kieren tussen de bestrating op met voegzand. Strooi een ruime hoeveelheid van het voegzand over de bestrating heen. Daarna veegt u met een bezem het zand uit over zichtbare voegen en kieren. Laat de bestrating ongeveer een week met rust zodat het goed op zijn plaats kan zakken. Daarna kunt u gaan genieten van uw zelf aangelegde terras of pad!

Doordat dit behoorlijk arbeidsintensief is en er kans op verzankingen zijn, wordt aangeraden om uw bestrating door professionals als Van Engelenhoven te laten uitvoeren

 

Tuinonderhoud Amersfoort

Een tuin vergt veel aandacht en onderhoud. U kunt dit zelf doen, maar ook uitbesteden. Zo houdt u meer vrije tijd over voor uzelf. Woont u in Amersfoort? Hovenier Amersfoort pakt graag het onderhoud aan uw tuin op. U kunt diverse onderhoudscontracten sluiten met hovenier Amersfoort: onderhoudscontract voor voor- en najaarsbeurt, voor maandelijks onderhoud, voor wekelijks onderhoud, onderhoud voor ieder seizoen en onderhoud voor voorjaar, zomer en najaar. De hovenier van Tuinonderhoud Amersfoort beschikt over vakkundige kennis voor het onderhouden van uw tuin en neemt ook nog al het tuinafval mee zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.  

https://vanengelenhovenbestrating.nl/tuinaanleg/bestrating/