Fishspaal Bergen
Image default
Tuin en buitenleven

Maak je tuin en terras netjes met opsluitbanden

Als je een leuke tuin wilt maken om in te zitten maar waar je ook een leuk groen deel in maakt is het zaak dat je het terras goed afscheidt van de rest van de tuin. Dit geeft de tuin niet alleen een nette uitstraling maar opsluitbanden zorgen er ook voor dat het terras netjes op zijn plek blijft liggen zonder dat de tegels kans lopen te verzakken. 

Doel van opsluitbanden

Opsluitbanden kun je ook online bekijken en bestellen. Bij Sierbeton Online vind je een uitgebreid aanbod aan banden in verschillende kleuren, soorten en maten zodat er voor iedereen wel iets te vinden is. Opsluitbanden worden veelal van beton gemaakt zodat ze stevig zijn en tegen een stootje kunnen maar er ook voor zorgen dat het terras op zijn plek blijft liggen of de tegels of stenen van je oprit niet verzakken. Daarnaast geven de banden duidelijk aan waar een verhard deel begint van de tuin of oprit. 

Opsluitbanden in verschillende maten verkrijgbaar

Opsluitbanden zijn te koop in verschillende lengtes en hoogtes. De lengte kun je eenvoudig zelf aanpassen mocht deze niet precies goed uitkomen want de banden kun je gewoon afslijpen. Wat de hoogte betreft kijk je het beste eerst goed waarvoor je de banden wilt gaan gebruiken. Opsluitbanden naast een oprit of terras worden nagenoeg volledig ingegraven dus die hoeven niet zo hoog te zijn. Kies je er echter voor om een stuk van de opsluitbanden boven de grond te laten staan, bijvoorbeeld om er een soort bloembak mee te maken? Dan is het verstandig voor wat hogere banden te kiezen. Zo maak je er een duidelijke afscheiding mee maar kunnen ze ook nog voor een deel de grond in zodat ze altijd stevig staan en je geen risico loopt op verzakken.