Hoe slijp je en vis fileermesEr is niemand die beter weet hoe je een mes moet slijpen, dan de slager. Vandaag hebben we dus gepraat met Eduard Vis van Makro Amsterdam over hoe je een visfileermes moet slijpen, zodat het zijn scherpte kan behouden. Het scherp houden van je mes is de sleutel tot goede filets en zorg ervoor dat je het meeste vlees uit de vis haalt.Voor dit voorbeeld gebruikt Eduard een oliesteen en eindigt hij met een messenslijper. Ten eerste, hoewel het een oliesteen wordt genoemd, gebruiken we zeepwater als vloeistof. Nieuwe messen kunnen worden geslepen met behulp van de fijne kant van de steen, maar na verloop van tijd zal het mes erg bot worden, waardoor het moeilijk is om het weer scherp te maken. Dat is wanneer we de ruwe kant van de slijpsteen gaan gebruiken om de botte rand eraf te halen. Als je dit deel van het proces niet regelmatig onderneemt, zal je problemen krijgen om later je mes weer scherp te maken. Aan het einde van de video zie je een diagram om te helpen bij het begrijpen van de juiste slijphoeken. Hij suggereert ook dat je je wat meer op de punt van het mes moet concentreren, want dat is waar al het harde werk uit voorkomt. Bekijk de onderstaande video als we de technieken en hulpmiddelen demonstreren die worden gebruikt om een fileermes te slijpen en scherp te houden!
Ook veel dank aan Callan voor het maken van deze messenslijp demo. Makro voor DE BESTE visfilet. Ontvang geweldige service in je eigen stijl overal in Nederland. Zorg ervoor dat je naar binnen komt en Eduard ziet als je op weg bent naar Amsterdam of gaat vissen aan de IJssel Hij krijgt alle goede tips van klanten over waar de vissen bijten. Voel je vrij om je eigen tips en trucs voor het slijpen van messen aan te vullen in de opmerkingen via Makro.nl. Voor meer geweldige tips (en een GEWELDIGE loterij die we momenteel hebben) bekijk een aantal van onze eerdere blogposts hier; |
http://www.makro.nl |