Fishspaal Bergen
Image default
Bedrijven

Makkelijk van werkplek verhuizen? Dit is wat u kan doen!

Misschien is uw bedrijf groter geworden, en zoekt u naar een groter gebouw. Of heeft u een mooiere plek gevonden voor uw bedrijf. Als dat zo is, dan zal u dus moeten verhuizen met alle materialen die u gebruikt. Dit zijn natuurlijk de meubels waar mensen werkt, maar ook de computers, laptops en andere hardware die worden gebruikt. Het verhuizen naar een ander pand kan een flinke uitdaging zijn. De kosten kunnen hierbij ook aardig hoog oplopen, en daarbij wilt u ook niet dat er in de verhuizing bepaalde dingen beschadigen. Ook moet de verhuizing vaak snel gaan, want het bedrijf gaat verder en de markt dus ook. Dit betekent niet dat u als bedrijf zo maar een paar weken niet open kan zijn. De vraag is nu wat u kunt doen om snel en makkelijk van werkplek te verhuizen. Op deze vraag wordt verder in deze blog antwoord gegeven.

Plannen

Het belangrijkste van verhuizen is de planning en de afspraken die van te voren worden gemaakt. Vaak is het ook verstandig om iemand aan te stellen om de verhuizing te gaan lijden. Dit kan iemand zijn in het bedrijf, of iemand die daar buiten zit. Deze persoon zal dan een draaiboek moeten maken, en met dit draaiboek zorgt u ervoor dat de verhuizing goed en snel kan gebeuren. Ook zorgt een draaiboek voor een goede inschatting van de tijd voor de verhuizing. Zo kunt u ook aan klanten aangeven dat er een bepaalde periode is waar u mogelijk minder goed bereikbaar bent.

Inventariseren

Ook belangrijk is om te inventariseren wat mee moet naar het nieuwe pand, en wat vooral niet mee moet. Zo kan het zijn dat er oude apparatuur ligt, of versleten meubels die u misschien niet meer mee wilt hebben. Handig is om dit van te voren te noteren, zodat er niet onnodige spullen mee gaan.

Niet alles in één keer

Deze tip is meer een optie, is niet voor ieder bedrijf handig, maar misschien voor die van uw wel. Deze tip houdt in dat het misschien handig is om per afdeling te verhuizen. Heeft u een groot bedrijf? Dan is dit misschien een goede optie. Door per afdeling te verhuizen zorgt u ervoor dat u voor draaiende blijft en dus niet de klanten teleur hoeft te stellen. Bent u wat kleiner als bedrijf? Dan is dit misschien minder een optie. Dan wilt u waarschijnlijk graag dat iedereen zo snel mogelijk met elkaar op de nieuwe locatie zit.

Laat apparatuur verhuizen

Naast het zelf verhuizen van de meubels kunt u er ook voor kiezen om de apparatuur te laten verhuizen door bepaalde IT bedrijven. Deze partijen bieden naast de standaard IT dienstverlening ook vaak andere diensten aan, zoals werkplek verhuizing. Deze bedrijven verhuizen al het hardware. Dit doen zij door de apparatuur op de oude werkplek af te koppelen, veilig te verpakken, te verhuizen en ook uiteindelijk aan te sluiten. Dit wordt professioneel gedaan, zo hoeft u dus ook niet bang te zijn voor beschadiging. Ook zal deze verhuizing snel verlopen, en bent u al snel weer bereikbaar in het nieuwe pand. Als er oud apparatuur ligt die u niet wilt meenemen, dan kunnen deze partijen ook deze oude hardware opkopen en afvoeren. U krijgt dan een mooie prijs nog voor de apparatuur, en u heeft voor de rest geen omkijken meer.

Bent u verhuist? Vergeet dit niet?

Als u bent verhuist is het nog wel handig om bepaalde zaken niet te vergeten. Zo moeten alle klanten goed weten waar uw nieuwe locatie is. Dit betekent dat het handig is om deze klanten even te informeren doormiddel van een visitekaartje bijvoorbeeld. Verder moet ook aan de Kamer Van Koophandel en de belastingdienst worden aangegeven dat u bent verhuist. Ook is het handig om andere zaken om te zetten, en dus te zorgen dat er geen post meer terecht komt in het oude pand.