Fishspaal Bergen
Image default
Bedrijven

Zo bouw je zelf een garage!

Wil je graag dingen zelf doen en ben je behoorlijk handig? Dan is het natuurlijk niet raar dat je wilt weten wat er allemaal op je afkomt bij het bouwen van een garage.

Vraag een vergunning aan

Meestal is er voor het bouwen van een garage een vergunning nodig. Zorg dus dat je die tijdig aanvraagt, van vertraging wordt niemand blij. Als je uiteindelijk de garage weer af moet breken, omdat de vergunning niet rondkomt, is al helemaal niet leuk. Dan verspil je niet alleen onnodig tijd, maar ook nog eens geld. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Bedenk goed wat je in de garage wilt doen

Wil je er een auto in zetten? Wil je klussen aan een werkbank? Moeten er ook wat fietsen kunnen staan. Wat je wensen ook zijn, zorg dat dit helder is. Bedenk ook goed, waar wat moet komen te staan. Dan kun je een plattegrond maken waarop staat wat erin moet.

Denk ook aan ramen en deuren. Is het een deur die naar buiten toe opengaat? Of is het een roldeur? Past dit allemaal? Weet je trouwens of je verwarming in de garage wil hebben? Of (warm?) water?

Zoals je ziet, zijn er nogal wat vragen die eerst helder beantwoord moeten worden. Het wordt ook steeds helderder, van welk materiaal jij de garage wil maken. Wordt het een houten garage of een stenen garage? Alles heeft zijn voor- en nadelen.

Maak het simpel

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk. Er zijn ook prefab modellen garages. Zit daar toevallig iets bij dat aansluit bij al jouw wensen? Dan bespaar jij jezelf een hoop uitzoekwerk.

Je kunt ook samen met een aannemer dit project oppakken. Stem dan wel goed af, wie wat doet.

Kies een Van Leeuwen Container.

Of je nu zelf de verbouwing doet of met een aannemer gaat werken. Een container komt bijna altijd goed van pas.

Met Van Leeuwen Containers zit je goed met het afvoeren van afval wat vrijkomt bij het bouwen. Zo heb je alles goed geregeld. Van Leeuwen containers kun je bestellen bij… Van Leeuwen Containers. Makkelijker kan het niet.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/