Fishspaal Bergen
Image default
Dienstverlening

Verzorgende IG worden? Wat maakt dit beroep aantrekkelijk?

Meer aanzien

Overweeg je om Verzorgende IG te worden? Dan kies je voor een prachtig beroep met veel voordelen. Een zo’n voordeel is dat de zorg de laatste tijd steeds meer gewaardeerd en meer aanzien heeft gekregen sinds de coronacrisis. Maar aanzien is natuurlijk niet de belangrijkste drijfveer om een opleiding tot Verzorgende IG te volgen. Er is nog veel meer moois wat dit beroep aantrekkelijk maakt!
 

Als Verzorgende IG heb je baangarantie

In de zorg is momenteel werk genoeg. En in de toekomst lijkt dit niet te gaan veranderen, want volgens de prognoses zet de vergrijzing de komende decennia flink door. En dat betekent dat je als zelfstandig Verzorgende IG of als je werkzaam bent binnen een zorginstelling, niet bang hoeft te zijn dat je zonder werk komt te zitten.
 

Werken in de zorg is dankbaar werk

Als Verzorgende IG maak je echt het verschil in het leven van andere mensen. Het is een beroep dat uitermate maatschappelijk relevant en belangrijk is. Daarbij heb je veel contact met bijvoorbeeld ouderen of gehandicapten, wat dit beroep bij uitstek tot een sociaal en interactief beroep maakt. Fijn is daarbij ook de afwisseling. In de zorgsector is vaak geen dag hetzelfde, waardoor het werk als Verzorgende niet snel gaat vervelen. Wel moet je tegen de werkdruk kunnen die in de zorg relatief hoog ligt. En qua salaris krijg je evenmin direct de jackpot. Verzorgende is dan ook een beroep dat je beoefent vanuit passie en niet om een luizenleventje te hebben of om veel geld mee te verdienen.
 

Technische handelingen

Een leuk aspect van het werk als Verzorgende zijn ten slotte de technische handelingen die je uitvoert. Zo houden Verzorgenden zich bezig met onder meer spuiten, katheteriseren, het meten van de bloeddruk en het uitgeven van medicamenten. Al met al zijn er redenen genoeg om dit mooie beroep te overwegen.