Fishspaal Bergen
Image default
Eten en drinken

Gevulde Aardappelen

We gingen in dit recept voor de klassieke versie met kaas, zure room en bieslook, maar je kan deze aardappelen op heel veel verschillende manieren maken. Gebruik zeker stamppot aardappelen omdat deze goed kruimelig worden.

Ingrediënten

–       6 grote roseval aardappels

–       6 sneetjes bacon

–       1/3e kopje olijfolie

–       1 theelepeltje zout

–       1 snufje witte peper

–       110 gram scherpe witte cheddar kaas

–       110 gram Monterey jack kaas

–       220 gram zure room

–       handje gesneden bieslook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden met het rooster in het midden.
  2. Prik een paar keer met een vork in de aardappelen en bak totdat de aardappelen gemakkelijk doorgeprikt kunnen worden. Dit duurt ongeveer 1 uur.
  3. In de tussentijd kan je de bacon bakken in een grote koekenpan totdat ze knapperig zijn. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de bacon en zet het aan de kant.
  4. Zet de oven hoger op 230 graden en haal de aardappels eruit.
  5. Wanneer ze een beetje zijn afgekoeld, snij de aardappels doormidden in de lengte en lepel de inhoud eruit. Laat een laagje nog zitten. Zet de uitgeschepte puree aan de kant.
  6. Doe olijfolie op beide kanten van de overgebleven aardappel en strooi hier zout en peper overheen. Zet deze op bakpapier met de kant met schil naar beneden. Bak totdat ze er knapperig en goud uitzien (ong. in 10 minuten).
  7. Strooi nu de kaas en bacon eroverheen. Laat in de oven bakken voor ong. 5 minuten, de kaas is dan gesmolten en als het goed is, ontstaan er belletjes.
  8. Garneer met zure room en bieslook. Serveer meteen.